Iată câteva idei despre cum ne-am putea distra în familie de Paște! Copiii vor fi cu siguranță foarte încântați!

Iepurașul secret 

 

Puteți face mici accesorii sau cumpăra mici atenții pentru membri familiei și apoi să le ascundeți într-un ou de plastic și să le împachetați frumos. Așa cum de Crăciun despachetarea cadourilor este un moment foarte fain, cu certitudine și de Paște va funcționa la fel de bine.

 activ1.jpg

Mașina Timpului

 

Încercați să puneți pe hârtie câteva idei despre Paștele de anul acesta. În fiecare an, de Paște, recitiți ceea ce ați scris în anii precedenți. Va fi amuzant și vă veți aminti de multe lucruri frumoase împreună.

 activ2.jpg

Ouă fosforescente

 

Pentru Vânătoarea de Ouă, aceasta este o super-idee! Puneți în ouăle de plastic un băț fosforescent, ascundeți-l și apoi așteptați să se însereze. 

 

Ouă misterioase

 

Ascunde un obiect într-un ou de plastic, scrie numele cuiva pe el, apoi notează și 3 indicii pe un post-it. Dacă persoana respectivă ghicește ce este înăuntru, atunci surpiza este a lui!!

 oua mister.jpg

Lipește codița

 

Fă un iepuraș din hârtie sau din farfurii de plastic, decupează mai multe codițe, apoi lipește-l pe perete. Leagă la ochi primul concurent, iar după ce se învârte de câteva ori, trebuie să lipească codița iepurașului. Fiecare concurent are o singură încercare, iar câștigător este cel care a lipit codița în poziția cea mai bună.

 activ3.jpg

Cursa cu ouă

Propuneți un traseu scurt. Fiecare concurent are nevoie de o lingură și un ou. Cel care ajunge primul la linia de sosire cu oul întreg este considerat câștigător! Succes! 

 activ4.jpg

Matematică și ouă

Introduceți în ouăle de plastic hartiuțe pe care scrieți numere, apoi ascundeți-le. După ce le găsesc, copiii trebuie să facă suma numerelor de pe hartiuțe. Câștigă cel cu suma cea mai mare! 

 activ6.jpg

Găsește piesa

Luați o fotografie, o imagine și tăiați-o în bucățele. Ascundeți apoi bucățelele în ouă de plastic. Copiii trebuie să găsească toate piesele și să întregească imaginea.

 activ7.jpg

sursa: parenting.com

 

Articole asemănătoare