Iată 3 remedii naturiste testate, ce sigur funcționează și sunt adjuvante eficiente în tratarea simptomelor de răceală și gripă. În plus, e foarte probabil să le ai deja în bucătărie.

 raceala sare

 

 Sarea grunjoasă

 Poate îți amintești de la bunici, sau poate nu, însă sarea grunjoasă e aliatul tău când vine vorba de tuse. Pentru a putea dormi mai ușor, sau pur și simplu pentru a ameliora simptomele, folosește sare grunjoasă.

Încinge cât mai bine 300-400 g de sare într-o tigaie. În răstimp, pregătește un săculeț gros sau un prosop (neapărat din fibre naturale) și toarnă sarea încinsă în el. Leagă cât mai bine săculețul sau prosopul, cu mare grijă să nu te arzi, apoi pune-l în alte prosoape și leagă-l din nou, încât să nu ardă când îl atingi, ci să fie foarte cald.

 

raceala sare

 Aplică sarea încinsă astfel învelită pe piept și ține-o cât timp suporți, însă ai mare grijă să nu adormi cu ea pe piept, căci există riscul să te rănești. Repetă procedeul până când simptomele dispar, însă adesea o singură aplicare face o diferență considerabilă.

  Hrean

 

S-ar putea să-ți placă și:


 Sinuzita e un proverbial cui în talpă și de sine stătătoare, dar când e însoțită de toate celelalte simptome, devine chiar un coșmar ce nu te lasă să dormi, să gândești, să respiri. Hreanul e cea mai bună alternativă naturală pentru a ameliora simtomele sinuzitei.

raceala sare

Rade 1-2 bucăți de hrean proaspăt și pune-l într-o cârpă sau un săculeț. Aplică-l apoi pe frunte și în zonă T pentru 5-10 secunde, sau cât poți rezista. Atenție, efectul hreanului este foarte puternic și poate irita zona, deci folosește o cremă hidratantă înainte de a folosi remediul naturist.

 

  Ridiche neagră

 Tot din bunici e cunoscut și acest sirop pentru tuse din doar 2 ingrediente, pe care îl faci în bucătărie. Taie un capac în partea superioară și scobește în ridichea neagră până ce înlături 1/3-1/4 din pulpă. În cavitatea rămasă pune zahăr sau miere și lasă ridichea așa câteva ore sau peste noapte. Administrează siropul de ridiche neagră că pe un sirop obișnuit, câte o lingură de 3 ori/zi sau chiar mai des, căci nefiind un medicament nu există risc de supradozaj.  

raceala sare

 

 sursa: retetepractice.ro

 

Articole asemănătoare