Papucii din cauciuc, cunoscuti si sub numele de Crocs, sunt extrem de populari. Ei sunt purtati atat in interior cat si in exterior. Acest tip de incaltaminte sunt renumiti, in special, pentru confortul pe care il ofera, insa specialistii trag un semnal de alarma pentru efectele grave asupra sanatatii.

 BN-DU045_crocs0_GR_20140721175246.jpg

 

Papucii din cauciuc au aparut pe piata la inceputul anilor 2000, dar au devenit populari 10 ani mai tarziu. De atunci, acestia sunt folositi ca o alternativa la slapi, sandale si incaltaminte de interior. Cu toate acestea, indiferent de cat de confortabil par, ei pot fi periculosi pentru sanatate.
Potrivit unui medic, Dr. Meagan Leahy, papucii de cauciuc nu sunt o alegere potrivită, pentru ca nu ofera siguranta corespunzatoare la calcai. In plus, si degetele au de suferit. Pentru ca papucii sunt inchisi la varf, degetele se pot deforma, dar pot aparea si probleme ale unghiilor.
O analiza de laborator efectuata in Germania a descoperit ca sabotii de cauciuc sunt produsi din substante extrem de canceroase. Aceste substante pot fi absorbite prin piele. Rezultatul analizei a aratat ca 6 din 10 perechi de papuci contin substante chimice canceroase numite hidrocarburi aromatice policiclice. Hidrocarburile aromatice policiclice sunt legate de un risc crescut de a dezvolta afectiuni pulmonare, boli ale ficatului si cancer de piele.
De asemenea, acesti papuci contin substante care pot provoca iritatii ale pielii si reactii alergice. Prin urmare, specialistii spun ca aceste incaltari ar trebui evitate.
Specialistii ii indeamna pe cei care doresc cu orice pret sa achizitioneze acesti papusi sa fie atenti la miros. In cazul in care papucii elibereaza un miros puternic, acest lucru indica faptul ca elibereaza solventi nocivi.

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare