Pentru că cea mai des întâlnită activitate din timpul verii este mersul la plajă şi la piscină, multe persoane uită că nu au nevoie doar de costum de baie pentru asta. Ce poate fi mai placut decat sa te racoresti intr-o piscina sau sa mergi la bazinul de int? Fie ca mergi la bazin, fie ca te racoresti la piscina, oriunde ai inota, vei avea de-a face cu clorul din apa, folosit ca dezinfectant. Clorul din piscina te protejeaza de bacteria E. Coli si alti germeni, dar iti poate afecta pielea si parul. Afla cum sa te protejezi de efectele clorului. Clorul din piscina tine departe bacteriile, dar iti usuca pielea si parul. Ce e de facut?

unnamed.jpg

 

Părul
Daca vrei sa iti protejezi parul, aplica-ti masti hranitoare, pe baza de uleiuri si silicon, inainte sa mergi la piscina. Produsele pe baza de ulei de cocos sunt foarte eficiente. O alta metoda prin care iti poti proteja parul de clorul din piscina este sa-l uzi bine inainte de a merge la piscina. Parul este ca un burete si absoarbe repede apa. Daca el este deja umed cand intri in bazin, va atrage mai putin din apa cu clor.

Casca de protecţie
În cazul în care mergeţi la piscină ar fi ideal să purtaţi o cască pentru protecţia părului. Acest sfat îl dau mai ales femeilor cu părul deschis, spre blond, care riscă nu doar să îşi dezgradeze părul ci şi să-i afecteze culoarea.

Uleiul de păr
Pentru ca părul să fie saturat recomand folosirea generoasă a uleiului de păr înainte de baia în piscină. Se formează astfel o peliculă protectoare în jurul firului de păr, care împiedică uscarea şi degradarea ulterioară a acestuia

 

Pielea
Folosește o cremă cu protecție solară rezistentă la apă și nu uita să reaplici crema la fiecare 80 de minute şi să te clăteşti cu apă curată după fiecare intrare în piscină. Dupa ce iesi din apa, mergi la dus, scoate-ti costumul de baie si spala-ti bine pielea cu apa si gel de dus. Iti poti clati putin si costumul de baie inainte sa ti-l pui din nou pe tine si sa stai la soare.
Dupa ce te usuci, aplica o crema hidratanta bogata in antioxidanti, cum ar fi vitaminele E si C, care ajuta la neutralizarea clorului din piele. Protejează luciul firelor de păr, culoarea și suplețea, aplicând ulei de cocos pe scalp, înainte de a intra în apa piscinei. Se va crea o barieră între părul tău și clorul din apă.
Vitamina C are o structura chimica ce inlatura clorul din organism. Asa ca amesteca o lingurita cu pulbere de vitamina C cu doua cani de apa filtrata sau plata – e important sa nu contina clor – si pune lichidul intr-o sticla cu pulverizator. Aplica pe piele inainte sa pleci la piscina.

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare