Vara este o perioadă dificilă pentru pielea ta si de aceea trebuie să acorzi o atenție sporită îngrijirii tenului. Folosește tratamente naturiste pentru a suplimenta „rația zilnică de apă și hrană” necesară unui ten sanatos.  Împrospătează-ți tenul, scăpând de toate coșurile și petele roșii prin folosirea unor masti faciale simplu de realizat acasă, pe care le poți pune în practică oricand.

face_masks_02_85482700.jpg

 

Se cunoaște faptul că cea mai bună prietenă a tenului unei femei nu este alta decât mierea! Măștile de față cu miere fac adevărate minuni pentru orice tip de ten: uscat, mixt, gras, îmbătrânit, acneic etc. Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână miere si câteva lamai.
Iata cum se prepara masca: intr-o farfurie  se pune puțină miere și apoi se toarnă câteva picături dintr-o lămâie. Atenție însă, mierea nu trebuie să fie prea lipicioasă, astfel încât să nu o poți întinde pe suprafața pielii. Amestecă bine și mai toarnă pe parcurs câteva picaturi de lamaie, pana cand se obtine o pasta nu foarte lipicioasa. Mierea are proprietati antimicrobiene, antioxidante si, in acelasi timp, este si lipicioasa. Astfel, mierea curata in profunzime tenul,  inlatura praful, pielea moarta si microbii din pori, impiedicand si instalarea infectiilor. Antioxidantii din miere ajuta la intinerirea tenului. Desi are proprietati astringente, lamaia, in combinatie cu uleiuri vegetale sau grasimi naturale, poate fi folosita si in tratamentul tenului deshidratat, conferindu-i, datorita continutului mare de vitamina C, o protectie optima contra actiunii frigului.
Simplu, nu?

 

 
Articole asemănătoare