Vara este anotimpul preferat pentru marea majoritate dintre noi. Soarele ne face mai fericiti si ne incarca cu multa energie. Atunci cand facem sport intr-un sezon estival, este recomandat sa evitam caldura si expunerea prelungita la soare, insa daca vrem sa facem miscare in aer liber trebuie sa mutam orele de sport dimineata devreme sau seara tarziu.

swim-water-diving-underwater-52988.jpeg

 

Sfaturi sportive pentru vara:

  • Sa ne trezim devreme. In zilele caniculare, daca punem ceasul sa sune mai devreme decat de obicei si facem cateva exercitii simple atunci cand ne ridicam din pat, ne ajuta sa ne simtim mult mai energici si sa facem fata mai usor caniculei de peste zi.
  • Sa continuam miscarea prin mersul la sala de sport. Este indicat sa limitam eforturile fizice intense in mediul exterior, atunci cand temperaturile depasesc 30˚C. Renuntam la alergatul prin parcuri, atunci cand temperaturile sunt ridicate. Mergem la sala de sport, acolo unde termeratura este potrivita pentru efortul suplimentar pe care-l depune organismul nostru.
  • Sa inotam cat mai des cu putinta. Inotul reprezinta cea mai buna modalitate de a face miscare si de a te racori in sezonul cald.
  • Sa ne hidratam corespunzator. Transpiratia fiind principala cale de termorglare a temperaturii organismului, pe durata verii avem nevoie de mai multa apa. Hidratarea este extrem de importanta pe canicula. De exemplu, o persoana de circa 70 de kilograme, care consuma aproximativ 2000 de kilocalorii pe zi, e necesar sa consume aproximativ 2 l de lichide pe zi. Vara, aceasta cantitate trebuie marita usor, ajungand la circa 2,5 l pentru un adult sanatos.
    Desigur, nu toata apa provine din ceea ce bem, o parte provine din felurile diverse de mancare, din legume si fructe care trebuie sa fie prezente din abundenta pe masa in sezonul cald.
  • Sa adoptam vestimentatia potrivita. Tinutele de vara trebuie adaptate temperaturii mediului. Sunt recomandate materialele naturale, care lasa pielea sa respire. Recomandarea este valabila si pentru incaltaminte. In caz contrar, caldura si umiditatea pot fi un mediu excelent de dezvoltare pentru diverse ciuperci ale pielii.
  • Sa acordam o atentie deosebita ingrijirii tenului. Spalatul pe fata cu apa rece este recomandat la prima ora a diminetii. Apa rece ne revigoreaza tenul si ne inchide porii. Avem nevoie de produse hidratante si de infumusetare cu o texura mai usora si racoritoare.

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare