Ati ajuns acasa de la treaba si-ati vrea sa va racoriti putin, dar parca toata caldura de peste zi e inmagazinata acolo. Ati vrea sa va racoriti putin cand ajungeti acasa, dar parca toata caldura de peste zi e inmagazinata acolo. N-ati reusit nici anul acesta sa va cumparati aparat de aer conditionat asa ca trebuie sa luati alte masuri. Va prezentam cateva solutii pentru racirea casei fara aer conditionat.

 c3b7b9f3-66b1-4188-ac39-0a5087259210_1.afb77975e36d297ded885223e3a07f9c.jpeg

 

Becurile
Pana acum nu v-ati gandit sa schimbati becurile cu incandescenta din casa cu cele mai economice, precum fluorescente sau LED-urile. Acum trebuie. Energia consumata de becurile incandescente este transformata in caldura, asa ca renuntati la ele si veti reduce caldura din casa.

Jaluzelele
Tineti jaluzelele sau draperiile trase la ferestrele dinspre sud si vest. Pana la 30% din caldura nedorita patrunde in casa prin ferestre.

Adierea vantului
Daca vantul adie oricat de putin profitati pentru a va racori casa. Deschideti geamul si intindeti un cearsaf ud in dreptul lui. Veti simti efectul in toata camera.

 

Ventilatorul
Puneti ventilatorul in partea opusa ferestrei deschise pentru a impinge aerul cald afara. Deosebit de eficient este sa puneti in fata unui ventilator o tava cu cuburi de gheata. Pe masura ce aceasta se topeste, ventilatorul imprastie apa rece in aer, racorind placut incaperea.

Limitati folosirea aragazului si cuptorului
Optati pentru preparate reci si cat mai simple (salate, fructe etc.), pe care le veti digera si mai usor, usurand aceasta sarcina organismului dumneavoastra si-asa epuizat de caldura. Daca doriti mancare calda, mai bine faceti gratare decat sa preparati ceva la cuptor.

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare