Există numeroase trucuri care promit să te ajute să pierzi în greutate, iar unul dintre cele mai cunoscute este acela că apa cu gheață accelerează metabolismul și ajută la topirea kilogramelor în plus.

ice-water-summer-weight-loss-ss.jpg

 

Explicația din spatele acestui mit este că organismul depune energie pentru a aduce apa la temperatura corpului, deci se consumă calorii. Însă efectul nu este nici pe departe cel așteptat, spun specialiștii, potrivit Business Insider. Originea acestui mit este într-un raport SELF din 2003, al cercetătorilor germani, care susțineau că persoanele care beau 2 litri de apă cu gheață își cresc cu 30% numărul de calorii arse. Însă studii recente efectuate cu măsurători mult mai precise arată că, de fapt, se consumă doar cu 4,5% mai multe calorii. Adică 4-7 calorii la fiecare pahar de apă cu gheață băut.
"Per ansamblu, nu există nicio diferență. Este un lucru inutil asupra căruia să mai petrecem timp. Dacă vrei să slăbești, băutul de apă cu gheață ar trebui să fie pe locul 45 în topul priorităților", spune nutriționistul Andy Bellatti.

 

 
Articole asemănătoare