Chiar dacă pantofii tăi pot părea curaţi, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au constatat un adevăr şocant. Cercetătorii au observat că există aproape 421.000 de bacterii diferite prezente pe suprafaţa tălpii a 96 % de pantofi.

357.jpg

 

Chiar dacă pantofii par curaţi, ei sunt pur şi simplu murdari. Printre aceste bacterii sunt Klebsiella pneumonia (care provoacă infecţii ale tractului urinar), Serratia ficaria (care provoacă infecţii respiratorii), precum şi o mulţime bacterii E. coli. Bacteriile E. coli pot provoca probleme digestive grave şi pot duce chiar la probleme grave ale rinichilor cu consecinţe letale posibile. Principala sursă de E. coli sau bacterii fecale vin de la toaletele publice. Din păcate, evitarea toaletele publice nu va fi o măsură care să vă asigure siguranţa, fiindcă materii fecale se găsesc peste tot: de la trotuare, la restaurante şi şosele.

Chimicalele prin care călcăm pot ajunge şi ele foarte uşor în casele noastre. Un studiu făcut de Universitatea Baylor a arătat că oamenii care locuiesc lângă străzi asfaltate cu smoală au un risc mai mare de a face cancer, din cauza toxinelor pe care le aduc pe pantofi, scrie DailyMail.co.uk.

citeste mai multe pe independent.md

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare