Trei-patru porţii de legume pe zi pot deveni inamicul stresului. Pentru că legumele, dar şi fructele reduc nivelul de stres, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Sydney.

30520825-l.jpg

 

Consumul de legume vine la pachet cu o serie de beneficii serioase: legumele verzi, morcovii sau ardeii roşii te ajută să te fereşti de bolile de inimă, să digeri mai bine celelalte alimente pe care le mănânci sau să previi cancerul. Sunt doar cateva dintre punctele forte ale legumelor.

Însă oamenii de ştiinţă le-au mai dat acum legumelor o notă de 10.  

Un studiu condus de Universitatea din Sydney şi publicat în British Medical Journal Open arată că trei-patru porţii de legume pe zi pot reduce nivelul de stres cu până la 12 procente. Mai adaugaţi una, două porţii de fructe şi acesta poate scădea cu până la 15 %.

 

citeste mai multe pe gustarte.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare