Chiar dacă curățenia nu este de hobbyul nostru preferat, rezultatele justifică întotdeauna efortul depus. Acel sentiment pe care îl avem atunci când totul în jurul este curat strălucitor, nu poate fi combătut. Specialiștii DIY ne oferă 11 sfaturi geniale pentru a ne păstra casa perfect curată:

1, Masa din lemn

 
116.jpg

Se amestecă ½ cană de oțet cu ½ ceașca de ulei de masline, înmuiați o cârpă în amestec și șterge lemnul. Zgârieturile dispar complet, iar suprafata va arata ca nouă.

2, Albirea fețelor de pernă

27.jpg

Se amestecă 1 cana de dero, 1 cană de înălbitor, ½ cana de borax și se adaugă apă foarte fierbinte.

 

3, Dulapurile din lemn 

34.jpg

Se amestecă 1 lingura de ulei vegetal cu 2 linguri de praf de copt, și folosiți-l cu o perie sau o cârpă pentru a curăța dulapul

4, Curățarea robinetelor sau capetelor de duș  

 

45.jpg

54.jpg

Scapa de acumularea calcarului de pe robinete sau capete de duș cu ajutorul oțetului. De obicei, 20 de minute sunt suficiente

 

În cazul în care calcarul persistă, înfășurați capul de duș într-o pungă de plastic și  lasăti sa actioneze timp de încă o oră. Apoi se spală foarte bine

5, Fier de călcat

64.jpg

 

– Se acoperă placa de călcat cu hârtie și se presară pe un pic de sare.

– Porniți fierul de călcat și reglați-l la maxim. (Asigurați-vă că funcția de abur este oprita și că nu există apă în fier).

– Frecați fierul încălzit peste sare. Toată murdăria de pe suprafața se va indeparta repede și ușor.

6, Tigăi din fontă

Veți avea nevoie de un agent de curățare pentru cuptor, mănuși de cauciuc și oțet simplu.

7, Mucegai pe căzile de baie 

83.jpg

Ia o bucata de lână din bumbac și fa bile mici din aceasta, care sa fie de aproximativ un centimetru în diametru. Inmoaie-le într-un înălbitor, așezați-le pe matriță. Se lasă peste  noapte. În dimineața urmatoare, îndepărtați orice urmă de mucegai rămasă, cu o periuță de dinți.

8, Curățarea grătarului de aragaz

94.jpg

Puteți curăța grăsimea de pe grătarul, folosind amoniac. Puneți grătarul într-o pungă de plastic și adaugati două-trei linguri de amoniac pentru curatare. Lasă timp de 12 ore, apoi clătește.

9, Argintăria 

103.jpg

Este ușor de curățat, argintaria, folosind apă clocotită, o folie de aluminiu și sare. Inveleste un bol sau chiuveta cu folie și puneti totul înauntru.

Se lasă 30 de minute. Tacâmurile vor fi apoi curate!

10, Canapele microfibră

117.jpg

Aveți posibilitatea să eliminați petele de pe acest tip de canapea, cu o perie curată și o cantitate mică de alcool. Adauga un pic de praf de copt pentru a scăpa de mirosul neplăcut.

 citeste mai multe pe magazinuldecase.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare