De multe ori lucrurile de care avem nevoie sunt la îndemâna noastră. Un astfel de lucru special este oţetul, în special cel natural de mere. Iar spre surprinderea multora oţetul se poate folosi pentru mai multe lucruri decât doar în salate.

8-tipuri-de-otet-si-cum-sa-le-folosesti-in-bucatarie_size1.jpg

 

1. Dezinfectant: un antibacterian natural, oţetul constituie o bază excelentă pentru orice soluţie netoxică de curăţat. Pentru o soluţie generală de dezinfectat, diluaţi 2 părţi oţet la 4 părţi apă şi utilizaţi oriunde se găsesc germeni, precum tejghelele, tastaturile, telefoanele cu mai mulţi utilizatori, mânerele de uşă, şi telecomenzile. Oţetul face echipă bună cu un pic de bicarbonat de sodiu pentru a se "reincarna" sub destule forme pentru a-ţi curăţa întreaga casă.

2. Curăţă vasul de toaletă: curată, dezinfectează şi deodorizeaza toaletă prin turnarea unei căni de oţet în jurul părţii interioare a vasului. Lasă să stea pentru o oră, utilizează o perie pentru înlăturarea depunerilor circulare, apoi trage apa.

3. Desfunda chiuvetele: pentru a menţine scurgerea chiuvetei neinfundata, toarnă ½ cană de bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi ½ cană de oţet. Aşteaptă să se potolească spumă, apoi toarnă 4 litri de apă fierbinte. Dacă este necesar, înlătura părul şi alte resturi cu o sârmă. Repetă operaţia dacă scurgerea apei este lentă.

 

4. Înlătură reziduurile: uita de soluţiile toxice de curăţat. Curăţă resturile de lipici pe care le lasa etichetele şi autocolantele şi alte astfel de reziduuri prin frecarea suprafeţei lipicioase cu o cârpă înmuiată în soluţia otet-apa.

5. Clăteşte părul: nu te îngrijora. Părul tău nu va căpăta mirosul astringent de oţet. Şampoanele şi alte produse cosmetice pentru păr pot lăsa în urma reziduuri, făcând părul să nu aibă luciu. Dar sunt şi alte motive decât cele estetice pentru a renunţa la şampoanele convenţionale. Înlătură reziduurile prin diluarea a 2 linguri mari de oţet şi 2 linguri mari de suc de lămâie în 3 ceşti de apă şi amesteca bine. După şamponare, toarnă soluţia de clătire peste par înainte de a clăti cu apă. Oţetul va închide cuticulele şi va lăsa părul moale şi strălucitor. Un bonus suplimentar: tine mătreaţa la distanţă.

6. Soluţie anti-pete: scoateţi petele de iarbă şi sânge prin crearea propriei soluţii de scoatere a petelor. Amestecaţi ½ cană de oţet alb, ¼ cană de bicarbonat de sodiu şi trei căni de apă într-un flacon de spray. Pulverizaţi pe pata şi lăsaţi haina în mormanul de rufe pentru spălat! Dacă vreţi să citiţi mai multe despre spălarea hainelor şi curăţarea fără chimicale citiţi pe site-ul www.fara-chimicale.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


7. Reanimator de verdeţuri: verdeţurile cu frunze arata ofilite? Înmuiaţi-le într-o baie de 2 căni de apă rece şi ½ linguriţă de oţet pentru a le readuce la viaţă. Oţet

8. Ucigaş de negi: pentru a înlătura negii urâţi, înmuiaţi un pic de vată în oţet, aşezaţi-o peste neg şi asiguraţi-o cu un bandaj. Schimbaţi zilnic vată. Acidul din oţet va mânca în timp negul. (Asiguraţi-vă că pielea din jurul negului rămâne tot timpul umedă).

9. Reîmprospătează respiraţia: eliminaţi respiraţia urât mirositoare prin clătirea gurii cu 2 linguri mari de oţet şi o lingură mare de sare diluate într-o cană de apă. Aceasta clătire este deosebit de eficienta în înlăturarea mirosurilor de ceapă şi usturoi.

 

10. Înmoaie pensulele de vopsea: Faceţi pensulele ţepene să fie din nou utile prin înmuierea perilor întăriţi într-un bol cu oţet pentru o oră sau chiar mai puţin. Clătiţi perii cu apă caldă şi săpun, apoi lăsaţi să se usuce înainte de folosire.

Avertisment pentru cumpărător! Ca o notă de final, este nevoie să fie clar că nu toate felurile de oţet sunt create egale.

Deşi toate oţeturile albe necesită etanol pentru producere, unele oţeturi sunt făcute cu etanol produs sintetic făcut din petrol. Verificaţi eticheta înainte să cumpăraţi, căutând cuvinte ca “alcool din cereale”, sau “spirt neutru din cereale” pentru a vă asigura că de fapt cumpăraţi un produs făcut din surse naturale de hrană.

 

Sursa care2.com

 

Articole asemănătoare