Când se apropie sezonul cald, mulți dintre noi încep căutările în șifonier, pentru a scoate la suprafață cele mai lejere perechi de încălțăminte. În cazul în care preferi să porți șlapi în această perioadă, ar trebui să îți reconsideri opțiunile. Acest tip de încălțăminte a făcut ravagii ani la rând, pentru că șlapii sunt foarte confortabili și simplu de încălțat. Din păcate, de cele mai multe ori, acești papuci sunt coșmarul picioarelor tale. Chiar dacă este în regulă să îi porți la plajă sau în dușul de la sala de gimnastică, șlapii îți fac picioarele să fie vulnerabile în fața unei multor accidente și afecțiuni. 

 rehost%2F2016%2F9%2F13%2Fd308a6c3-75a0-4176-a51e-23fd082cd106.jpg

 

Uite de ce nu ar trebui să mai porți șlapi în fiecare zi:

 1. Nu sprijină arcul piciorului

Una dintre cele mai mari probleme cu privire la aceste încălțări este că nu oferă deloc sprijin arcului tălpii. Fiecare picior are această arcuire naturală, iar pantofii care au suport pentru acesta sunt capabili să reziste în fața greutății piciorului și să păstreze forma arcului.

 

Fără suportul arcului, ligamentele și tendoanele vor începe să se deplaseze în toate direcțiile pentru a compensa. Iar acest lucru nu doar că îți provoacă dureri, dar îți poate afecta destul de serios picioarele.

2. Riscul apariției ciupercilor este sporit

Dacă baza de spumă a șlapilor este moale, probabil că nu vei putea evita apariția ciupercilor, mai ales dacă îi vei purta în apă. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să mai folosești șlapii în locuri precum plaja, ci pur și simplu că trebuie să îi usuci și să îi cureți foarte bine după aceea.

 

3. Îți afectează degetele de la picioare

Purtarea unui pantof fără suport pune presiune pe toate părțile piciorului. De exemplu, degetele de la picioare pot fi afectate de doi factori majori: lipsa suportului pentru arc și partea de material care se află între degete. Problema în ceea ce privește al doilea factor este aceea că degetele pot fi grav afectate, ba chiar pot necesita intervenții chirurgicale.

4. Te încetinesc

 

Cu siguranță nu ai încercat să alergi în șlapi, iar dacă ai încercat probabil că nu ai reușit. Alergarea și chiar mersul pe jos atunci când porți șlapi te vor încetini, ceea ce înseamnă că nu reprezintă cea mai înțeleaptă alegere în cazul în care trebuie să te deplasezi rapid.

5. Îți rănesc călcâiele

Toți știm sunetul pe care îl fac șlapii atunci când mergem. Ei bine, acesta este sunetul tălpilor care lovesc papucul, din nou și din nou. Practic, șlapii te obligă să mergi în așa fel încât să pui toată greutatea pe călcâie. Desigur, acest lucru cauzează dureri și poate duce chiar la crăparea pielii din această zonă (iar acesta nu este un aspect plăcut pentru încălțămintea de vară).

 

citeste mai multe pe tasta.ro

 

Articole asemănătoare