Fructele nu ne dau doar plăcere atunci când sunt mâncate, dar ele mai şi hrănesc şi protejează corpul cu activitatea lor puternic medicinală. Fructele sunt o “hrană perfectă”, cu intenţia de a ademeni animalele pentru că acestea să le consume cu scopul de a le răspândi seminţele. Având în minte această relaţie simbiotică între plantele purtătoare de fructe şi animalele răspândind seminţe, următoarele fapte referitoare la fructele vindecătoare nu ar părea atât de incredibile...

161.jpg

 

Grapefruit – infecţii: seminţele acestui fruct, într-o doză de 5 până la 6 la fiecare 8 ore timp de două săptămâni au arătat că sunt eficiente în eradicarea infecţiilor tractului grapefruit fructeleurinar, inclusiv tulpinile bacteriene rezistente la medicamente. 

Ananasul – cancer: enzima bromelaina, extrasă din ananas, s-a arătat a fi mai puternică decât agentul chemotoxic 5-fluoruracil în uciderea celulelor canceroase la animalele de laborator. 

Pepenele – hipertensiune: pepenele conţine aminoacizi precum citrulina L, care ajută la dilatarea în mod natural a vaselor sanguine, contramandând disfuncţia endotelială şi reducând presiunea sanguină. 

 

Ciresele– inflamaţiile/durerile: compuşii din cireşe cunoscuţi că antrocianine s-au arătat a fi la fel de eficienţi ca şi medicamentele în reducerea durerii şi inflamaţiilor. 

Lămâia – pietrele la rinichi: terapia cu limonadă s-a dovedit a fi o alternativă rezonabilă pentru pacienţii cu pietre la rinichi.

Papaya – ulcere ale pielii: utilizată în Jamaica în calitate de leac tradiţional, noi cercetări au indicat că aplicarea locală a fructului necopt de papaya în cazul ulcerelor cronice ale pielii generează în timp o rata pozitivă de răspuns de 72%. 

 

Rodia – hormonii: rodia este ovarul roditor al plantei de rodie, conţinând puternici fitoestrogeni care nu stimulează proliferarea celulară neregulată, şi ar putea funcţiona ca o “rezervă” ideală de ovar pentru sănătatea hormonală a femeilor. 

Kiwi – colesterol – când este utilizat împreună cu păducelul, extractul de kiwi s-a dovedit a fi superior simvastatinei (denumire comercială Zocor) în coborârea nivelului de colesterol la cobaii cu o dietă cu mult colesterol. 

Merişoare (afin roşu) – Cranberry: extractul acestui fruct s-a arătat a fi la fel de eficient ca şi medicamentul trimetoprim în prevenirea infecţiilor recurente ale tractului urinar la femeile în vârstă, fără sporirea riscului de rezistenţă la antibiotice/superinfecţii sau/şi infecţii fungice.

 

Soc – gripă: dacă eşti destul de norocos să găseşti şoc la standul de produse, vei descoperi că a fost utilizat ca un remediu natural împotriva infecţiilor respiratorii încă din timpuri străvechi. Noi cercetări confirma că această plantă conţine flavonoizi care se pot compara favorabil cu medicamentul antiviral Tamiflu la blocarea şi prevenirea infecţiei cu virusul H1N1. 

Nucă de cocos – ulcerele gastrice: atât laptele cât şi apa nucii de cocos s-au arătat a avea proprietăţi anti-ulcer împotriva eroziunii mucoasei indusă de medicamente. 

Pătlagina – diaree: pătlagina a fost utilizată în tratarea diareei ca leac popular în culturile tradiţionale, dar cercetări clinice confirma acum valoarea ei în managementul dietei alimentare pentru diareea persistenta la copiii spitalizaţi, în relaţie cu durata diareei, câştigul în greutate şi costuri.

 

Căpşuni – boli de inimă: multe fructe şi boabe de arbuşti din pădure s-au arătat a fi valoroase în cazul bolilor de inimă, dar căpşunile încep să apară ca posedând beneficii unice pentru sănătatea cardiovasculară. Pudră de căpşuni s-a dovedit a îmbunătăţi profilul lipidic şi marcatorii stresului oxidativ, ca şi marcatorii aterosclerozei la femei cu sindromul metabolic. Extractul de căpşuni s-a mai dovedit a relaxa stratul interior al vaselor de sânge, ceea ce ar putea reduce hipertensiune şi a elibera de povara muşchii inimii în cazul suprasolicitării acestora. Chiar şi extrasul din frunze de căpşun s-a arătat a spori fluxul sanguin coronarian arterial într-o manieră similară extrasului de păducel.

citeste mai multe pe e-dimineata.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare