Schimbi periodic asternutul de pat, insa pernele le neglijezi? Cand este ultima oara cand le-ai spalat? Desi multe persoane sar peste aceasta sarcina, spalarea pernelor este o necesitate. Aceasta operatiune ar trebui facuta cel putin o data la sase luni. De-a lungul timpului, in perne se aduna germeni, bacterii, praf, spori de mucegai si chiar acarieni. Toate acestea pune sanatatea celor din jur in pericol. Asadar, spalarea periodica este o necesitate. Iata cum se spala corect pernele.

 652x450_177286-perne.jpg

 

1. Verifica eticheta

Inainte de a adauga pernele in masina de spalat verifica eticheta. Pe acesta scrie daca pot fi spalate la masina sau trebuie duse la spalatorie. De asemenea, tot pe eticheta, scrie la ce temperatura pot fi spalate.

ATENTIE! Daca ai o perna veche, cu fugi, si ti-e frica sa nu se desfaca in timpul spalarii, o poti inveli intr-o fata de perna de dimensiuni mari, ce se inchide foarte bine. In acest fel, in cazul in care se intampla vreun accident, fulgii nu se vor imprastia in toata masina de spalat.

 

2. Spalarea pernelor

In cazul in care pernele tale pot fi spalate la masina, adauga doua sau trei perne odata, in functie de dimensiunea acestora si de capacitatea masinii. Tine insa cont de faptul ca pernele se ingreuneaza mult odata ce se uda. Este indicat sa folosesti un detergent lichid pentru spalarea acestora.

S-ar putea să-ți placă și:


Pernele spalate la masina vor avea nevoie de doua clatiri, pentru a scoate orice urme de detergent din acestea. Pentru a fi frumos parfumate poti adauga putin balsam de rufe la a doua clatire.

 

3. Uscarea pernelor

Cand programul de spalare s-a terminat, mai adauga odate pernele la stors, la viteza maxima. In acest fel se vor usca mult mai rapid.

Daca ai un uscator de rufe, adauga pe langa perne si 2-3 mingi de tenis. Acestea vor ajuta pernele sa ramana pufoase. Daca le usuci pe uscator, asaza-le in pozitie orizontala. Daca sunt perne cu fulgi va trebui sa le scuturi din cand in cand pentru ca acestia sa se distribuie uniform.

 

 ATENTIE! Asigura-te ca sunt complet uscate inainte de a le infata in fete de perna si a le pune din nou pe pat.

citeste mai multe pe casa.acasa.ro

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare