Îţi place să-ţi inviţi prietenii în weekend, la grătar? Nu te limita doar la burgeri; orice tip de carne sau orice legume pot fi delicioase dacă sunt preparate aşa cum trebuie. Iată cele mai utile trucuri pentru a obţine un grătar perfect. Foarte important: atunci când faci cumpărăturile pentru această masă, nu te limita la carne tocată pentru mici sau burgeri sau carne de vită. La fel de bune pot ieşi la grătar puiul (mai ales dacă ai norocul să găseşti un furnizor de la o fermă ecologică), carnea de porc, peştele sau legumele. Toate pot fi delicioase, trebuie doar să le pregăteşti aşa cum trebuie.

 grilled-meat(1).jpg

 

Cum poţi face grătarul perfect?

Întoarce carnea de porc la fiecare 4-5 minute de pe o parte pe alta, iar după ce s-a rumenit la suprafaţă, pune-o în zona mai rece, ca să se pătrundă.

Carnea de pui se face foarte bine la foc domol (dacă o pui pe jar, se arde la suprafaţă şi rămâne crudă în interior)

 

Micii se pun pe grătar la final, după carnea de porc şi pui, împreună cu frigăruile, dar înainte de legume.

Frigăruile sunt mai bune când alternezi carnea cu legumele; foloseşte ţepuşe de metal (dacă alegi unele de lemn, ţine-le în apă cel puţin o oră înainate de a le folosi).

Cartofii se coc direct în jar, înveliţi în folie de aluminiu.

 

În folie, direct în jar, poţi coace şi usturoiul pentru mujdei, dar şi roşiile.

Lemn sau cărbuni?

Temperatura degajată de cărbuni este mai mare decât cea a lemnelor, aşa ca aceştia sunt buni dacă vrei să faci carne la grătar, în timp ce pentru legume se pot folosi lemnele

 

Aprinde grătarul cu o oră, o oră şi jumatate înainte de a pune carnea. Nu folosi benzina sau alt lichid uşor inflamabil.

 Pune carnea pe grill numai după ce flăcările s-au stins şi jarul este acoperit cu cenuşă albă.

citeste mai multe pe glamour.ro

 

 

Articole asemănătoare