Jumatate carne si jumatate aditivi - aceasta este compozitia conservelor pe care le gasiti in comert. Vorbim de trei sferturi dintre conservele care sunt in magazine. Cei de la Asociatia pentru Protectia Consumatorilor au analizat ingredientele acestor cutii pline de chimicale si trag un semnal de alarma. Cantitatea de carne care se gaseste in conservele de carne este simbolica. Ingredientele de baza sunt, de fapt, substituentii.

s604x0_conserve_de_carne.jpg

 

”Am gasit cei mai controversati aditivi alimentari. Si aici m-as referi la monoglutamatul de sodiu, potentiatori de gust si aroma care genereaza boli degenerative, nitritul de sodiu care se foloseste ca si conservant”, a atras atentia presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor, Costel Stanciu.

Etichetele acestor alimente care rezista luni intregi pe rafturi arata mai ceva ca o fila din manualul de chimie. Un singur produs contine si cate noua aditivi alimentari periculosi - o combinatie toxica pentru organism.

”Pe termen lung, aceste conserve provoaca tulburari digestive, hormonale, alergii si in cazuri grave pot provoca chiar boli canceroase”, a spus Ruxandra Constantina, medic generalist.

 

”S-a constatat ca o conserva obisnuita de 300 de grame de carne contine de pana la trei ori valoarea medie recomandata de sare pentru un adult. Atunci cand folosim cantitati mari de sare la o singura masa, riscul bolilor cardiovasculare si hipertensiune creste”, a atentionat si Alexandru Aricescu, nutritionist.

Consumul acestor alimente favorizeaza aparitia unor afectiuni serioase si creste evolutia afectiunilor deja prezente. Unele dintre ele pot aparea chiar si in cazul unui consum scazut.

Aditivi periculosi pe eticheta

 

E 621 - glutamat monosodic

E1442 - fosfat de diamidon hidroxipropilat

E 412 - guma de guar (46% dintre conservele de peste)

 

E 407- caragenan

E 120 - carmin

citeste mai multe pe bzi.ro

 

 

Articole asemănătoare