Modul în care pregătim orezul ne pune în pericol sănătatea - este avertismentul oamenilor de ştiinţă care susţin că pe orez există urme de arsenic, o substanţă toxică, prezenta din cauza îngrăşămintelor chimice şi a pesticidelor care s-au impregnat în sol de zeci de ani. Expunerea la aceste toxine ar putea provoca boli de inimă, diabet sau chiar cancer. Putem evita toate acestea printr-o modalitate simplă: lăsaţi orezul la macerat într-o oală cu apă şi astfel sunt înlăturate urmele de arsenic.

 s604x0_Modul_in_care_gatim_orezul_ne_pune_in_pericol_sanatatea._Uite_ce_ai_gresit_.jpg

 

Cum pregătim orezul corect:

1. Cântăriţi orezul cu ajutorul unei căni

2. Lăsaţi-l la macerat în apă peste noapte

 

3. Spălaţi şi clătiţi bine orezul, puneţi-l în oală, iar cantitatea de apă trebuie să fie de cinci ori mai mare decât cea de orez

4. După ce a fiert, daţi focul la minimum şi acoperiţi oală cu un capac

5. Gătiţi astfel orezul timp de 10-15 minute, iar după ce apa a scăzut complet, vânturaţi orezul cu ajutorul unei furculiţe.

 

citeste mai multe pe bzi.ro

 

 
Articole asemănătoare