Atunci când eşti răcit, ai o infecţie sau pur şi simplu nu te simţi bine, doctorii prescriu de obicei antibiotice. Cu toţii ştim deja cât de periculoase pot fi antibioticele. Cum ar fi dacă am putea găsi în natură sursă pentru vindecare, astfel încât să nu mai suferi de greaţă sau ameţeli, arsuri la stomac sau în cel mai rău caz, distrugerea florei intestinale benefice. Cum ar fi să nu te mai simţi la pământ atunci când te încearcă o răceală, ci să te simţi bine?

garlic.jpg

 

În Rusia, usturoiul poartă denumirea de 'penicilina ruseasca' - proprietăţile sale în recomanda drept cel mai bun antibiotic natural.

Fitochimicale: deşi usturoiul nu abundă în vitamine şi minerale, conţine însă o substanţă numită alicina - Alicina este tiosulfinatul predominant din usturoi (Allium sativum). Alicina este responsabilă pentru mirosul tipic şi ofensiv de usturoi. Alicina este mecanismul usturoiulde apărare al usturoiului împotriva atacului dăunătorilor. Când planta de usturoi este atacată sau rănită, aceasta produce alicina prin intermediul unei reacţii enzimatice. Enzima numită alinaza transforma aliina în alicina, care este toxică pentru insecte şi microorganisme. Efectul antimicrobian al alicinei se datorează reacţiei chimice a acesteia cu grupări tiol ale unor enzime. Incidenta ulcerelor gastrice este mai mică la populaţiile cu consum ridicat de usturoi. Studiile au confirmat că alicina are un efect inhibitor asupra Helicobacter pylori, o bacterie responsabil? Cu dezvoltarea ulcerului gastric. (Sursă: food-info.net) - care se activează aunci când usturioul este tăiat sau mestecat şi protejează corpul de infecţii bacteriene şi scade nivelul colesterolului din sânge.

Agenţi antimicrobiali şi antifungiali: în studii recente s-a descoperit faptul că alicina s-a dovedit a fi eficientă în lupa împotriva a doua tulpini bacteriologice: Enterococi şi Staphilococi.

 

Greutatea copilului: un grup de cercetători englezi a descoperit faptul că usturoiul consumat în timpul sarcinii poate contribui la creşterea greutăţii copilului şi scade riscul preeclampsiei la naştere - preeclampsia se produce când tensiunea sangvină a femeii creşte; afectează şapte procente din toate sarcinile din lume. Cel mai adesea afectează mamele aflate la primul copil (primiparele) şi femeile însărcinate cu gemeni sau cele care au sarcini multiple.

Scade riscul producerii cancerului: Într-un studiu efectuat pe un număr de femei din Iowa, SUA, cele ce introduseseră usturoiul în dieta lor ca şi aliment uzual, au prezentat cu circa 32 % mai puţine şanse de a dezvolta cancer de colon. Un alt studiu al Institutului Naţional de Cancer din SUA afirma că usturoiul poate încetini dezvoltarea celulelor maligne cât şi auto-distrugerea celulelor canceroase.

Sănătatea inimii şi colesterolul: usturoiul acţionează ca o barieră ce creşte nivelul colesterolului bun - LDL (colesterol de densitate mică) - şi reduce vâscozitatea sângelui. Într-un studiu efectuat pe parcursul a 16 săptămâni, în care unui grup de 261 de oameni i-a fost administrat usturoi zilnic: nivelul colesterolului s-a redus cu 12% şi nivelul trigliceridelor a scăzut cu 17%.

 

Pentru sute de ani, usturoiul a fost folosit că planta de leac pentru numeroase afecţiuni - răceli, infecţii, roşu în gât, sinuzita, astm, congestie şi chiar impotenţă. în prezent studiile ştiinţifice dovedesc faptul că tratamentele tradiţionale nu sunt doar legende din bătrâni, ci în plus vin cu noi descoperiri despre puterea vindecătoare a usturoiului.

Surse: disabled-world.com

 

 

 

Articole asemănătoare