V-aţi întrebat ce se afla într-un pachet de Chicken McNuggets? Dacă ne uităm pe lista de ingrediente, ne dăm seama că majoritatea aparţin nu unui restaurant, ci mă degrabă unei fabrici industriale de un anume tip. Potrivit reprezentanţilor McDonnalds Corporation, faimoasele chifteluţe de pui Chicken McNuggets conţin ingrediente precum extract de drojdie autolizata (una din principalele surse de glutamat de sodiu liber similar cu MGS (mono-glutamatul de sociu) - despre care puteţi citi date şocante aici), fosfaţi de sodiu (E339) şi fosfaţi de aluminiu sodic (E541 - provoacă încărcarea organismului cu aluminiu. Interzis bolanvilor de rinichi, osteoporoza, cardiovascularilor, Parkinson, Alzheimer). Şi asta nu este cea mai înspăimântătoare parte. Potrivit site-ului McDonnalds, Chicken McNuggets conţin şi ulei de soia hidrogenat cu TBHQ şi acid citric adăugat pentru a menţine prospeţimea cât şi dimetilpolisilxan adăugat ca agent de antiaglomerare.

800x596_chickennuggets_20st.png

 

Lista oficială de ingrediente se afla pe site-ul McDonnalds aici: http://nutrition.mcdonalds.com/usnutritionexchange/ingredientslist.pdf. Asiguraţi-vă că o citiţi cu atenţie.

Cel puţin două componente menţionate mai sus sunt sintetizate chimic la scară industrială.

TBHQ - tert-butil-hidro-chinona

 

Este un derivat al petrolului - da, ca şi plasticul singura diferenţă constă în numărul şi poziţionarea moleculelor de hidrogen - şi este folosit ca şi stabilizator în industria parfumurilor, lacurilor şi vopselelor. Studiile de laborator au legat prezenta acestui compus de incidentele tumorilor la stomac.

Doza zilnică admisibilă este de 0-0,2 mg/kg corp. Aşadar în doze mari poate fi letal. Cel puţin pe studiile efectuate pe şoareci de laborator, administrarea de TBHQ în doze mări a produs efecte negative majore, precum precursori pentru tumori de stomac şi modificări de ADN. O expunere prelungită la TBHQ poate face tumorile stomacale să devină cancerigene.

Vestea bună ar fi ca TBHQ nu pare să conţină o toxină persistentă, ceea ce înseamnă că sunt riscuri mici ca aceasta să se bioacumuleze în organism şi poate fi eliminată, dacă nu se mai consumă.

 

Dimetilpolisiloxan

Este un agent antispumant derivat din siliciu, folosit în produse pe bază de chit şi silicon, în implanturile cu silicon, şi în jucării cum ar fi Silly Putty - jucării din plastic, cauciuc.

Uleiurile hidrogenate conţin grăsimi trans, foarte dăunătoare organismului, pe care organismul nu le poate folosi şi pe care numeroase studii au demonstrat că se leagă de diverse afecţiuni.

 

Dar cum rămâne cu carnea de pui dintr-un pachet de Chicken McNuggets? Puii sunt proveniţi din ferme de creştere, sunt hrăniţi artificial, maltrataţi şi injectaţi cu hormoni şi medicamenteMâncărurile tip fast-food afectează grav sănătatea. Gândeşte-te la faptul că un hamburger poate fi lăsat un timp îndelungat pe raft (săptămâni întregi) şi nu prezintă niciun semn de alterare.

Dacă vei consulta lista de ingrediente din aceste chifle, vei constata că acestea conţin: sulfat de calciu, carbonat de calciu, sulfat de amoniu - nociv dacă este înghiţit în cantităţi mai mari. clorura de amoniu (provoacă iritaţii la nivelul tractului gastro-intestinal), propionat de calciu (conservant), propionat de sodiu (inhibitor de mucegai).

Concluzia este cât se poate de clară: acestea nu sunt alimente reale, sunt plastice, de aceea nici nu se descompun. Alimentele reale, compuse din ingrediente naturale sunt vii, prin urmare nu pot rezista şi intră în descompunere. Dacă vrei să fii sănătos şi să ai o familie sănătoasă, evita alimentele fast-food.

 

citeste mai multe pe viataverdeviu.ro

 

 

Articole asemănătoare