Eşti dependent de cafea, dar te-ai săturat de acelaşi gust monoton în fiecare dimineaţă? Sau vrei să îţi impresionezi apropiaţii cu ceva deosebit? Iată câteva moduri inedite de preparare a băuturii tale preferate.

cafea.jpg

 

Cafea cu unt

În Asia este foarte răspândită metoda de preparare a cafelei cu ulei de floarea-soarelui sau cu unt. Se consideră că, dacă vei folosi aceste două ingrediente împreună, vei putea pierde în greutate, ele activizând metabolismul şi arderea caloriilor.

cafea unt.jpg

 

Cafeaua ce conţine Coca Cola cu aroma de vanilie

Având denumirea Vincent Vega, această băutură a fost lansată după apariţia filmului lui Tarantino “Pulp fiction”, unde protagonistul adoră Coca Cola cu aromă de vanilie. Această băutură conţine sirop de vanilie, Coca Cola, espresso şi gheaţă.

Cafea cu lime/lămâie

 

Această cafea cu denumirea  se bea atât vara, cât şi iarna. Uneori se poate găti şi cu zest de lămâie.

cafea lamaie.jpg

Cafea cu ou

 

O cafea care îşi are originile în Vietnam şi se deosebeşte de celelalte surori ale ei prin prezenţa gălbenuşului. Acesta se bate spumă împreună cu lapte condensat se pune îtr-o ceaşcă şi se adaugă cafeau fiartă ferbinte.

Cafea cu caşcaval

În Finlanda oamenii preferă să savureze cafeaua cu caşcaval sau chiar să adauge cafea peste bucăţi de  brânză Laponia.

 

cafea casca.jpg

Nitro Coffe sau cafea cu azot

Este o bătură răcotitoare cu gust neobişnuit, se prepară simplu şi place consumatorului  mai ales pentru că este efervescentă. Bulele de gaz apar datorită adaosului de azot şi CO2.

Espresso şi bere

În oraşul Austin din SUA poţi încerca un gust deosebit al cafelei care se serveşte alături de două halbe de bere. Trebuie de băut împreună pentru a simţi gustul deosebit.

cafea bere.jpg

citeste mai multe pe eustiu.com

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare