Reflexologia este o ştiinţă şi o terapie holistică. Este o metodă antică de vindecare ce funcţionează în baza conceptului ca pe tălpi şi în palme există reflexe şi puncte ce corespund fiecărui organ, glanda şi parte a corpului. Se foloseşte o tehnică de compresie cu ajutorul degetului mare şi al arătătorului pentru a face conexiunea dintre aceste puncte şi zonele de energie din corp. Reflexologia este aplicabilă tuturor sistemelor din corp.

 reflexologia.jpg

 

Cum funcţionează reflexologia:

Prin zone de energie - chi; presiune exercitată asupra punctelor care au legătură cu alte părţi ale corpului.

Prin decongestionarea circulaţiei sanguine la nivelul capilarelor îmbunătăţind fluxul de sânge în corp.

 

Prin eliberarea tensiunii din corp ca urmare a acţionarii asupra sistemului nervos ajutând corpul să reacţioneze într-o manieră sănătoasă la stimuli şi stres. Există o relaţie neurologică confirmată ştiinţific între piele şi organe.

Prin ameliorarea problemelor şi tensiunii de la nivelul tălpilor.

Ce face reflexologia:

 

Ameliorează stresul şi tensiunea, produce o relaxare “profundă”.

Îmbunătăţeşte circulaţia şi fluxul limfei.

Crează homeostaza care ajuta corpul să se liniştească sau să se revigoreze.

 

Reduce durerea la nivelul picioarelor şi crează o mai bună flexibilitate.

Într-o sesiune de reflexologie se acţionează asupra depozitelor (alcătuite din calciu sau fosfor anorganic, acid uric, acid lactic sau chiar substanţe poluante din aer, apă sau alimente, care nu au putut fi eliminate de plămâni, ficat, rinichi sau piele) care se afla în vasele mici de sânge ale extremităţilor. Aceste depozite sunt împinse de la nivelul terminaţiilor nervoase în decursul sesiunii de reflexologie şi sparte.

Există peste 7.200 de terminaţii nervoase în fiecare talpă. Terminaţiile nervoase din tălpi sunt legate, la rândul lor, prin coloana vertebrală şi creier, cu toate părţile din corp.

 

Cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth au descoperit în urma unui studiu ca oamenii au resimţit cu aproximativ 40% mai puţină durere mărindu-şi în acelaşi timp rezistenta la durerea fizică în medie cu 45% atunci când au folosit reflexologia ca metoda alternativă de ameliorare a durerii.

Astfel de rezultate nu pot decât să indice că reflexoterapia ar putea fi folosită în completarea tratamentelor convenţionale pentru tratarea afecţiunilor ce implică durere fizică, precum osteoartrita, durerile de spate dar şi unele tipuri de cancer.

Tălpile şi palmele sunt folosite în reflexologie pentru că sunt ca o reflexie la scară mică a corpului. Tălpile şi palmele găzduiesc o multitudine de terminaţii nervoase. Sunt locaţia perfectă de lucru - pacientul se simte în siguranţă şi în plus tehnică nu este una invazivă.

Sursa: telegraph.co.uk

 

Articole asemănătoare