Cercetătorii de la Universitatea Naţională Pusan din Republica Coreea au confirmat că uleiul din seminţe de dovleac încurajează creşterea părului la bărbaţii cu calviţie. Cercetătorii au testat uleiul din seminţe de dovleac pe 76 de bărbaţi cu alopecie androgenică (căderea părului) moderată. Niciunul dintre pacienţi nu urmase vreo terapie cu medicamente, suplimente sau unguente cu cel puţin trei luni anterior studiului.

tratament chelie.png

 

Cercetătorii au descoperit că 44% dintre cei din grupul care au luat uleiul din seminţe de dovleac au prezentat o creştere uşoară sau moderată a părului, 51% nu au prezentat nicio schimbare, iar 2.7% - adică un singur pacient - a pierdut şi mai mult păr la sfârşitul celor şase luni.

La analiza fototricografica, grupul care a folosit uleiul din seminţe de dovleac a prezentat un număr mai mare de fire de păr - de peste trei ori mai mare. Grupul care a consumat uleiul din seminţe de dovleac a manifestat o creştere de 30-40% a numărului de fire de păr, în timp ce grupul care a primit placebo a avut o creştere, în medie, de doar 5-10% a numărului de fire de păr.

Cercetătorii au declarat tratamentul ca fiind sigur, pe parcursul întregului studiu fiind raportat un singur caz de probleme moderate la stomac.

 

 

Alte studii au descoperit ca uleiul din seminţele de dovleac poate inhiba enzima 5-alfa reductaza - implicată în încetinirea şi împiedicarea creşterii părului. Aceasta enzimă este implicată în conversia steroizilor aldosteron, testosteron, cortizol şi alţii.

În ceea ce priveşte alopecia, 5-alfa reductaza este implicată în conversia testosteronului în dihidrotestosteron (DHT) care este unul dintre mecanismele principale implicate în alopecia. Nivelul ridicat de dihidrotestosteron deteriorează foliculii de păr. Acest lucru subţiază părul, până când foliculul devine inactiv. În acest punct, părul se pierde complet.

 

citeste mai multe pe greenmedinfo.com

 

 
Articole asemănătoare