Există metode de vindecare a cicatricilor care nu implica intervenţia chirurgicală. În continuare veţi găsi opt metode de vindecare a cicatricilor în mod natural, care se pot aplica în completă siguranţă şi în confortul propriei case. Cum să scapi de cicatrici în mod natural? Iată câteva sugestii.

scars.jpg

 

Unt de shea şi ulei de cocos

Se aplică unt de shea sau ulei de cocos pe piele de două sau trei ori pe zi. Nu e nevoie să te cureţi după aplicare, pentru că atât untul de shea cât şi uleiul de cocos sunt foarte bune pentru piele. Trebuie doar să ai grijă să nu atingă hainele la care ţii, pentru că pătează.

Plasturi cu gel siliconic

 

O altă opţiune pentru cicatrici sunt plasturii cu gel siliconic. Aceştia sunt nişte plasturi lipicioşi, transparenţi, ce pot fi aplicaţi pe o tăietură pentru a accelera vindecarea, în acelaşi mod în care o fac şi plasturii obişnuiţi. Pot reduce roşeaţa şi durerea cicatricilor.

Fașe şi produse elastice

Înainte de utilizarea fâselor elastice, pielea proaspăt vindecată trebuie pregătită să accepte stresul şi presiunea exercitate de materialul elastic. De aceea, se aplică iniţial o presiune blândă cu ajutorul bandajelor din bumbac.

 

În prezent, compresia elastică se aplică în mod predominant prin intermediul fâselor elastice. 

Gel/extract de ceapă

Extractul de ceapă este o altă metodă naturală ce poate fi folosită, deoarece conţine câteva bio flavonoide unice, cum sunt quercetina, kaempferol şi cepalina. Gelul cu extract de ceapă este sigur şi îmbunătăţeşte semnificativ aspectul cicatricilor după cel puţin patru săptămâni de aplicare zilnică.

 

Aloe Vera

S-ar putea să-ți placă și:


Deşi este de preferat să foloseşti substanţa de consistenţa unui gel, obţinută direct din frunză de aloe, este uşor să găseşti aloe vera pură şi în magazinele naturiste. Pentru a folosi frunză, aceasta trebuie curăţată de învelişul său verde exterior pentru a ajunge la substanţa gelatinoasă din interior. Se aplică gelul direct pe zona cicatrizată. Se lasa jumătate de oră sau mai mult. Se poate lăsa şi peste noapte, pentru că se usucă foarte repede. Se aplică de două sau de trei ori pe zi. Cicatricile cauzate de acnee se vor diminua, iar pielea va căpăta o strălucire aparte şi va deveni mai fermă, cu riduri mai puţine - un beneficiu în plus! Cicatrici

Uleiuri esenţiale: Arborele de ceai şi helichrysum

 

Se amestecă 2-4 picături de ulei din arbore de ceai cu ulei de cocos şi se freacă zona afectată de două ori pe zi.

Fiind antioxidant, helichrysum previne deteriorarea şi ajuta la regenerarea pielii afectate.

Uleiul de emu

Uleiul de emu este bogat în acizi graşi omega — omega-9, omega-6 şi omega-3 — care ajută pielea să strălucească datorită abilităţii de a penetra în profunzime şi, prin urmare, de a hidrata. De aceea, poate fi benefic în tratarea inflamaţiei şi diminuarea aspectului cicatricilor, promovând procesul natural de vindecare al pielii.

Oţetul din cidru de mere

Amestecă oţetul din cidru de mere cu miere; apoi, cu ajutorul unei dischete demachiante, aplică pe piele sau pe zona afectată. Las-o cam 10 minute, apoi clăteşte. Poţi face acest lucru de două sau trei ori pe zi.

Deşi se pot minimiza cicatricile, acestea nu pot fi înlăturate complet. Nu uitaţi că orice remediu nou, mai ales în cazul femeilor însărcinate şi copiilor, ar trebui testate şi discutate în prealabil cu medicul.

Cu toate acestea, dacă folosiţi aceste opt metode enumerate mai sus, veţi observa o îmbunătăţire semnificativă a cicatricilor de care vreţi atât de mult să scăpaţi. 

citeste mai multe pe draxe.com

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare