Am vazut o idee de ceas simpatic in care orele erau inlocuite cu “now”. Mi-a placut  ideea, dar i-am adaugat o nota personala prin inlocuirea cuvantului “now” cu traducerea lui in 12 limbi diferite. Am pornit de la un ceas cumparat din magazin, ceas care s-a stricat foarte repede. S-a rupt cadrul care tinea pe loc sticla. Devenise periculos, asa ca l-am desfacut si am folosit mecanismul pentru a-l construi noul ceas.

ceas-de-perete-din-lemn.jpg

 

Nu a fost nevoie decat de un placaj de fag (noi am taiat dintr-o placa mai mare si am folosit o bucata cu cel mai frumos desen de fibra) care poate fi cumparat din orice magazin de constructii si taiat la dimensiunea necesara (asta cu taietura nu stiu daca o fac toate magazinele, dar la Hornbach sigur se poate). In cazul asta a fost vorba de un patrat de 32 cm pe 32 cm. Am mai avut nevoie si de o scandura de fag cu sectiunea de 2 cm pe 2 cm, luata din gramada de resturi.

O bucata de placaj si un cadru din scandura sunt suficiente pentru un ceas de perete deosebit

Scandura am taiat-o in patru bucati de 32 cm lungime, cu capetele in unghi de 45 grade, astfel incat sa se potriveasca pe marginile cadrului. Am lipit cele patru bucati pe spatele placajului. Nu este necesar un unghi perfect, dar este preferabil sa fie un unghi mai mare de 45 de grade, pentru a se lipi bine colturile in exterior. In caz contrar ramane un spatiu care se vede destul de urat cand privesti ceasul din lateral.

 

Am lipit scandurile pe spatele placajului

Scandurile de pe spatele placajului sunt imbinate in unghi de 45 grade

Cand s-a uscat aracetul am facut micile ajustari necesare si am slefuit fetele si lateralele cu smirghel de granulatie 120.  Am tesit si muchiile, pentru un aspect mai ingrijit.

 

Am stabilit mijlocul cadrului (am trasat intersectia celor doua diagonale ale patratului) si am facut o gaura cu burghiu de 8 mm, ca sa poata fi prins din spate mecanismul.

S-ar putea să-ți placă și:


 Pentru ca acele ceasului cumparat erau negre, am colorat lemnul cu bait alb. Apoi am transferat textele necesare pe cadrul de lemn folosind metoa prezentata in articolul referitor la transferarea imaginilor pe lemn. La final am finisat ceasul cu grund si lac incolor pe baza de apa si am montat la loc mecanismul (l-am scos pe parcursul etapelor de colorare si lacuire).

bucata-de-placaj-de-fag-cu-model-frumos.jpg

 

lipirea-scandurilor-pentru-contur-pe-spatele-placajului.jpg

imbinarea-in-unghi-de-45-de-grade.jpg

mecanismul-ceasului-se-prinde-cu-o-piulita-plata.jpg

 

mecanismul-de-ceas-prins-pe-spatele-placajului.jpg

ceas-de-perete-din-lemn (1).jpg

citeste mai multe pe fideco.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare