O masa veche, masa bunicii, din lemn masiv, frumoasa, eleganta pretioasa in sine dar si pentru amintirile pe care le poarta in timp cu ea poate sa primeasca o noua viata, sa devina una din piesele centrale din camera de zi, din bucataria sau de pe terasa. Reconditionarea unei astfel de piese cere putina indemanare, dar cu rabdare, cu atentie, o poti face si tu. Secretul reusitei este sa lucrezi incet, cu rabdare, sa alegi materiale de calitate si sa apelezi la specialisti daca te simti depasit.

 A-doua-viata-pentru-masa-bunicii-2.jpg

 

Aceasta este masa veche, dar foarte frumoasa, care merita din plin sa primeasca o a doua viata. A fost masa din sufrageria bunicii! Cum o poti reconditiona? Iata pasii care trebuie urmati.

Este esential sa o cureti foarte bine. Lemnul trebuie curatat cu un aparat abraziv, dar cu multa delicatete. In felul acesta este nivelat, iar zgarieturile si petele dispar. Fa aceasta operatiune pe toata suprafata. Este momentul in care poti identifica carii sau alti daunatori, situatie in care lemnul trebuie tratat. Gaurile și crapaturile se astupa cu un chit special pentru mobila, care trebuie ulterior slefuit la randul lui.

A-doua-viata-pentru-masa-bunicii-4.jpg

 

Urmeaza primul strat de vopsea (de preferat ulei), care se intinde cu pensula sau rola intr-un strat cat mai uniform, dar subtire. Dupa ce se usuca aplica un al doilea strat de vopsea. Intre cele doua etape slefuieste din nou masa acolo unde apar urme sau denivelari.

A-doua-viata-pentru-masa-bunicii-5.jpg

Asigura-te ca masa este stabila si nu se clatina, iar in caz contrat strange suruburile sau aplica sisteme care sa o faca stabila (clei si cleme).

 

S-ar putea să-ți placă și:


A-doua-viata-pentru-masa-bunicii-7.jpg

Ai nevoie de vopsea cu o buna suprafata de acoperire, eventual care sa se poata pulveriza, ca sa nu ramana urme ale pensulei. Repeta operatiunea de cate ori este nevoie pana cand arata impecabil, de obicei este nevoie de doua-trei straturi. Este esential ca intre operatiuni sa lasi vopseaua sa se usuce perfect.

A-doua-viata-pentru-masa-bunicii-8.jpg

 

Ultima operatiune este lacuirea. Poti face asta cu lac sau cu ceara. In primul caz se aplica prin pulverizare, in al doilea prin frecare cu o carpa moale, pana ce ceara este perfect intinsa.

51.jpg

Finalul este o imensa bucurie!

 

citeste mai multe pe sfaturipentruacasa.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare