Florile colorate însuflețesc o locuință, oferindu-i un aer mai fresh și mai stilat. Unele dintre cele mai frumoase flori pentru a decora un apartament sunt bujorii. Oricât de frumoși ar fi bujorii naturali, ei sunt disponibili doar vara, așa că pentru un aranjament floral care să dureze timp îndelungat puteți folosi florile artificiale.

 buchet-de-bujori-din-hârtie-creponată.jpg

 

Acestea nu au nevoie de îngrijire, se găsesc în orice anotimp, rezistă la frig și arată bine în fiecare zi. Florile din plastic cu aspect natural sunt destul de rare, așa că vă propunem un buchet de bujori din hârtie creponată, pe care îl puteți crea folosind doar câteva lucruri. Spre deosebire de șervețele sau hârtie obișnuită, hârtia creponată are avantajul că se poate plia și formează cute, arătând mult mai natural și delicat, întocmai ca niște petale de flori adevărate.

Iată de ce ai nevoie pentru a crea un buchet de bujori:

1) ață specială pentru flori artificiale (floral wire); 2. Tulpini pentru flori artificiale; 3. Bandă adezivă specială pentru aranjamente florale artificale; 4. Hârtie creponată roz pal și verde.

 

turorial-flori-din-hârtie.png

Cum se realizează bujorii din hârtie creponată:

Mai întâi trebuie să tăiați hârtia creponată în benzi de două mărimi diferite ce vor reprezenta petalele florii. Petalele trebuie tăiate în formă ovală cu baza alungită. Pentru frunze tăiați bucăți de hârtie verde puțin mai mici decât petalele, dar ascuțite la vârf.

 

tutorial-flori-din-hîrtie.png

S-ar putea să-ți placă și:


petale-flori-din-hârtie-creponată.png

După ce aveți toate petalele, e momentul să le modelați. Cu ajutorul buricelor degetelor, întindeți petalele trăgând ușor de ele în lateral, dar nu folosiţi unghiile pentru a nu le zgâria. Repetați procedeul de 20 de ori, cu toate cele 20 de petale (10 mari și 10 mici). Așezați petalele pe câte două rânduri fiecare (două rânduri cu petale mici și două rânduri cu petale mari).

 

petale-flori-hârtie-creponată.png

Înfăşuraţi petalele în jurul tulpinii, iar apoi fixați-le cu banda adezivă specială. Pentru a crea efectul de bujor înflorit trebuie să adăugați petalele mici la bază și peste ele petalele mari. Asigurați-vă că suprapuneți petalele una peste cealaltă, astfel o să fie fixate mai bine, dar o să arate și mai natural.

bujori-din-hîrtie-creponată.jpg

 

După ce ați terminat de adăugat petalele, puteți să le lăsați așa sau puteți desface mai mult pentru că floarea să pară complet înflorită. Adăugați și frunzele, iar apoi repetați procedeul pentru celelalte flori. Astfel veți avea un buchet perfect de bujori, cu aspect natural și satisfacția de a îl fi creat singur.

buchet-de-bujori-din-hârtie-creponată1.png

citeste mai multe pe magazinuldecase.ro

 

Articole asemănătoare