Naturale, frumoase, strălucitoare sau mate, cu diverse forme și texturi, niște accesorii din scoici îți pot transforma casa în ceva cu totul special. Se găsesc atât în țara noastră la malul mării, dar și pe țărmul altor mări și oceane din lumea întreagă. Așadar, sunt un material la îndemâna oricărui iubitor de mare din tot universul. Scoicile sunt versatile și pot crea numeroase decorațiuni pe care le poți introduce în casa ta, în vestimentație sau le poți purta ca și bijuterii. Mai jos ți-am pregătit câteva modele de prezentare prin care poți poți modifica aspectul oricărui interior sau îți poți schimba chiar și aspectul fizic.

Buchetul marin

 

Iubești marea și scoicile și nu le poți scoate din calcul nici măcar atunci când dăruiești un buchet de flori? Acest buchet cu scoici inserate printre flori și panglici reprezintă modelul ideal de aranjament floral pentru cei care preferă scoicile în orice împrejurare. Încearcă-l și tu și vei obține cu siguranță efectul pe care-l aștepți: uimire, surpriză și apreciere.

 aranjament-marin-scoici.jpg

 Bijuterii din scoici

 

De-a lungul istoriei oameni din culturi și generații diferite au integrat scoicile în portul lor, ca accesorii deosebite menite să-i apropie de natură și de calmul lor interior.

Și tu poți purta sau dărui un astfel de accesoriu. Trebuie doar să găsești o ustensilă foarte subtilă precum un ac și să pătrunzi „țesutul” delicat al scoicii cu scopul de a o străpunge.

După ce faci acest pas, introduci și fixezi niște agățătoare destinate cerceilor sau o ață mai groasă dacă scopul tău este de a realiza un colier. Astfel, poți concepe manual o bijuterie din scoici.

 

 cercei-scoici-accesorii.jpg

Cutia de bijuterii

Amintind de precedentele accesorii, poți realiza o piesă creativă, punându-ți micile bijuterii înăuntrul unei scoici, care va fi o veritabilă „perlă” pentru casa ta. 

 

 cutie-bijuterii-accesorii-scoici.jpg

 Plasa de scoici

 Iubitorii de piese rustice și accesorii pescărești vor îndrăgi această decorațiune realizată din scoci. Le poți lipi între ele ca să se așeze într-o formă dorită și apoi le poți adăuga pe un fundal realizat din plasă pescărească.

 

 ghirlanda-scoici-casa.jpg

Decor pentru lumânare

 Dacă îți plac lumânările, dar în același timp și scoicile vei iubi ideea de a decora un suport de lumânare cu o scoică în funcție de imaginația și preferințele tale.

 lumanare-decor-casa.jpg

 Masa decorativă

 Poate nu este o idee foarte bună să iei masa pe o asfel de piesă de mobilier, dar cu siguranță va fi cea mai lăudată și observată masă din locuința ta. Încearc-o și convinge-te!

 masa-scoici-decor-casa.jpg

 Rama din scoici

 Ai o fotografie preferată și vrei o ramă inedită pentru ea? Îți oferim ideea de a lipi niște scoici pe o ramă deja existentă, iar dintr-o dată fotografia va deveni și mai minunată ca înainte și un cadou ideal pentru o persoană dragă.

 rama-accesorii-scoici.jpg

Scoica pictată

 Vei iubi această decorațiune mai ales dacă ai făcut-o cu mâna ta sau a fost realizată de un prieten. Doar pune-ți imaginația la treabă, desenează ce dorești, scrie numele unei persoane sau data la care ai absolvit liceul și va deveni un calendar decorativ plin de amintiri.

scoica-pictata-decor-casa.jpg

Scoica care se agață

 Dacă faci o gaură într-o scoică poți să introduci o ață mai groasă și apoi o poți agăța oriunde dorești: în pomul de iarnă, lângă un tablou sau într-un loc special conceput pentru accesorii. Este alegerea ta.

scoici-accesorii-casa.jpg

 citeste mai multe pe magazinuldecase.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare