Ingrediente: ciocolată de menaj – neagră, albă, câteva tablete, folie de plastic, o lingură și un polonic.

Mod de preparare: ciocolata neagră se topește în bain-marine și se amestecă cu o lingură de lemn, până devine cremoasă. Se taie o bucată de folie de plastic, care se întinde în interiorul polonicului, apoi cu lingura se pune ciocolată peste și se întinde către margini, până seamănă cu un cuibar. Se bagă la frigider pentru a se întări, timp de 10-15 minute. Între timp, ciocolata albă se topeşte şi ea în bain-marine și se amestecă cu o lingură de lemn, până devine cremoasă. Se scoate apoi pe o folie de de plastic, sub formă de mici grămăjoare. Când începe să se întărească, se modelează în palmă, sub formă de ouă. Acestea pot rămâne albe sau se pot decora cu un colorant alimentar. Cuibarul poate fi tapetat cu nucă de cocos colorată verde – se găsește în comerț, ca să imite iarba. Nuca de cocos se pune după ce în prealabil, coșulețul a fost uns cu puțină ciocolată topită.

 

Iată paşii reţetei:

Taie o bucată de folie alimentară

 pas1.jpg

 

Pune-o în interiorul unui polonic

 pas2.jpg

Umple polonicul căptuşit cu folie cu crema de cicolată, cu ajutorul unei linguri

 

 pas3.jpg

Pune polonicul cu cremă la frigider, să se întărească

 pas4.jpg

 

După ce s-a întărit, scoate folia din jurul ciocolatei întărite, care are formă de cuibar

 pas5.jpg

Umple cuibarul de ciocolată  cu nucă de cocos verde, pe post de iarbă şi ouşoare din ciocolată albă

 

 pas6.jpg

Vopseşte câteva ouşoare cu ajutorul colorant alimentar roşu, sau alte culori

  pas7.jpg

Pune ouăle în cuibarul de ciocolată

pas8.jpg

sursa: libertatea.ro

 

Articole asemănătoare