Nici o vacanță nu este completă fără o sesiune de cumpărături și orice oraş, care se respectă are o piaţă, unde te poți bucura de produsele culinare tradiționale, alături de cele specifice handmade. De fiecare dată, când faci un popas într-o țară străină, trebuie să deguști specialitățile locale.

piata

 

1. Piața La Boqueria, Barcelona, Spain

Acest loc este un templu gastronomic, un loc în care găseşti atâtea bunătăți adunate la un loc, cum îți e mai rar dat să vezi: legume și fructe colorate și parfumate, pești de toate formele și culorile, viețuitoare marine, jamboane și cârnați locali și multe altele.

Intrarea în piață se face din celebra stradă, La Rambla, La Boqueria fiind un loc foarte popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

 

piata2piata2

2. Piața Union Square Farmer's, New York City, USA

Piața s-a transformat, în timp, într-unul din cele mai îndrăgite și aprovizionate locuri din lume, având peste 140 de agricultori regionali, pescării, brutari și măcelari și aproximativ 60.000 de cumpărători, în zilele de vârf.

 

Bucătari celebrii folosesc adesea spațiul pieței, pentru demonstrații culinare.

piata4piata4

3. Piața Tsukiji Fish, Tokyo, Japonia

 

Tsukiji Market Tokyo este cea mai mare piață de pește și fructe de mare en-gros din lume. Piața oferă spre vânzare mai mult de 400 de tipuri de fructe de mare și reprezintă un punct de atracție, foarte iubit de către turiști.

piata5

4. Piața Or Tor Kor, Bangkok, Thailanda

 

Piața Tor Kor oferă fructe exotice și legume, care sunt unice în întreaga Thailanda, precum și specialități importate din toată Asia.

piata7

piata7

5. Piața St. Lawrence, Toronto, Canada

A-ți face piața, în acest loc minunat este una dintre cele mai frumoase experiențe de cumpărături din Canada. Piața te atrage cu cele mai proaspete produse, plăcinte de casă, pâine proaspăt coaptă, carne de vânat și multe altele, toate provenind din surse locale.

piata13

6. Borough Market, Londra, Anglia

Borough market este o piață pentru gurmanzi, cu o mare diversitate de mărfuri locale și de import. Produsele proaspete, precum pâine, prăjituri, brânză, cidru, cafea, peste, carne, produse de patiserie și legume completează imaginea acestui loc. Este cea mai veche piață din Londra, inaugurată în secolul al 13-lea.

piata13

7. Mercado Central, Santiago, Chile

piata13

8. Chandni Chowk Market, Delhi, India

Delhi este casa mai multor piețe cunoscute, dar cea mai populară stradă comercială este Chandni Chowk. Dacă ești amatoare de alimente exotice, atunci e locul perfect.

piata13

9. Marché Monge, Paris, Franța

Aceasta este una dintre piesele cele mai populare, în aer liber din Paris, unde te vei putea bucura de produse ecologice, brânzeturi delicioase şi peşte, absolut savuroase.

piata13

10. Grand Bazaar, Istanbul, Turcia

Aceasta este o altă piață, care merită o vizită și numai pentru arhitectura ei superbă. în plus te vei răsfăța prin cele peste 4000 de magazine, care vând tot ce se poate gândi. De asemenea, există două moschei, patru fântâni și două hammams, în cadrul bazarului.

piata13

 sursa: feedler.ro

 

Articole asemănătoare