Ai visat să trăieşti intr-un loc unde banii şi politica să nu existe? Noi l-am găsit şi te invităm să cunoşti regulile locului.

Acest loc există cu adevărat şi se numeşte Auroville.

 

980x

Sri Aurobindo a fost întemeietorul unui curent filosofic ce îmbina armonios hinduismul, neoplatonismul şi învăţăturile yoga. Succesoarea lui Aurobindo a fost Mama, care a dus mai departe învăţăturile sale. Aceasta a fondat oraşul-experiment (1968), cunoscut astăzi drept Auroville sau Oraşul Renaşterii. “Mama” susţinea că lumea are nevoie de un model al păcii în lume, un loc unde oamenii să poată trăi departe de rivalităţile naţionale, de con¬venţiile sociale, de morala pervertită, crime, violenţe sau război.

În plus, nici banii nu au ce căuta aici. Cei din Auroville nu au bani în mod fizic, însă fiecare locuitor are un cont conectat la sistemul central şi primeşte un card de debit Auroville. De asemenea, Auroville este cunoscut pentru producţia de tămâie, în toată lumea. Aici găseşti înşirate tăbliţe cu mesaje inscripţionate pe ele care le amintesc locuitorilor că acest este un loc “fără alcool, droguri, sex, ţigări sau politică”. Cetăţenii Aurovillului deţin ferme organice, locuiesc în apartamente de poveste ori în grupuri hippie, adăpostiţi de case din frunze sau lemn de bananier. Toată lumea are panouri solare şi propriile puţuri, făcând duş sub pomii de papaya.

 

Citește mai multe pe allday.com