Ofera-i copilului tau in aceasta vara sansa de a afla cat de frumoasa este o tabara de copii. Iar tu vei avea satisfactia ca se va intoarce cu o experienta de neuitat, cu amintiri frumoase, mai sigur pe el, mai independent, responsabil si mai comunicativ!

 tabara-copii-864x400_c.jpg

 

Taberele le permit copiilor să îşi facă noi prieteni, dar şi să întâlnească oameni sau să trăiască experiențe noi. Copiii trăiesc într-un cerc oarecum închis: familia, câțiva prieteni/colegi și profesori. În tabără, ei își petrec timpul cu un grup mai mare de covârstnici, își creează noi relații si noi repere educaționalo-motivaționale.
In prezent, exista o diversitate de programe de tabara care vizeaza fie petrecerea unei parti din vacanta intr-un mod cat mai placut, reacreativ, altele sunt axate pe dobandirea de achizitii (engleza, matematica,etc), altele pe formarea de abilitati.
Ai acasa un copil nazdravan sau unul linistit? Ii place sa exploreze, sa mestereasca sau este atras de pictura, muzica, poate chiar poezie? Este necesar sa iei in considerare toate aceste aspecte atunci cand vrei sa alegi o tabara pentru copilul tau. Si, nu in ultimul rand, asigura-te ca persoanele care il insotesc in tabara au pregatirea necesara pentru a avea grija de el.
Daca activitatile din tabara se pliaza pe personalitatea copilului, multumirea si incantarea lui vor fi cu atat mai mari. Iata cateva sugestii pentru:

  • copiii energici -o tabara de aventura, cu activitati de catarare, speologie, tiroliana, plimbari cu bicicletele, calarie etc.
  • copiii exploratori – prefera sa observe natura, intrand in pesteri, facand drumetii, participand la lectii de orientare sau plimbandu-se pe rauri in canoe;
  • copiii artistici – li se potriveste o tabara cu activitati precum desen, pictura, modelaj in lut, in care pot participa la piese de teatru, pot scrie poezii si canta.

 

 
Articole asemănătoare