Cele mai frumoase plaje din Grecia. Probabil ca alegerea nu poate fi decat subiectiva, pentru ca, de fapt, toate plajele grecesti sunt frumoase. Totusi, in top 10 se afla Lalaria, Navagio si Canal D’ Amour. Nu e usor sa alegi cele mai frumoase plaje din Grecia, pentru ca aceasta tara are a unsprezecea cea mai lunga coasta din lume. Totusi, cei de la Discovergreece.com s-au incumetat sa faca o lista cu cele mai bune plaje, insa recunosc ca mai sunt o multime de alte zone absolut superbe, fie pe continent, fie pe insule.Iata un Top 10 cele mai frumoase plaje din Grecia

1. Super Paradise, Mykonos
Una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia se afla in Mykonos. Plaja Super Paradise si-a capatat faima de cea mai buna plaja din Marea Egee datorita apei cristaline si nisipului auriu, dar si serviciilor de buna calitate.
Super-Paradise-712x471.jpg

 

2. Lalaria, Skiathos
Lalaria este o plaja magica, marca pentru insula Skiathos. E una dintre cele mai uimitoare plaje din lume. Are apa de culoarea smaraldului si plaja e formata din pietricele albe, netede si roci mai mari, dar la fel de albe si de fine la atingere. Zeci de vase ajung aici zilnic, pentru ca accesul la plaja se face, pentru turisti, cu vaporul.
Lalaria-712x469.jpg

3. Sarakiniko, Milos
Roci vulcanice de culoarea laptelui si moi precum creta, sculptate de vant si de mare in tot felul de forme care te intriga fac din Sarakiniko una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia. Tot aici se formeaza un golf cu apa verde, care capata nuante albastre cu cat te indepartezi de tarm.
Sarakiniko-712x475.jpg

4. Kolymbithres, Paros
Aceasta plaja celebra din golful Naoussa are apa verde-albastruie si roci mari de un gri deschis, sculptate in forme fantasmagorice.
Kolymbithres-712x475.jpg

 

5. Navagio, Zakynthos
Cine si-ar fi imaginat vreodata ca un vapor vechi, Panagiotis, va deveni starul a mii de fotografii care vor face ca Navagio sa fie cunoscuta drept una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia? Plaja e imprejmuita de stanci inalte, nisipul este alb, iar marea turcoaz. Accesul pe plaja se poate face numai cu vaporasul, ceea ce o face si mai atragatoare.
Navagio-712x475.jpg

6. Myrtos, Kefalonia
Aceasta plaja, aflata intre Assos si Argostoli, iti taie respiratia. E cea mai cunoscuta de pe insula Kefalonia, are nisip alb, pietricele fine si ape azure, la poalele muntilor.
Myrtos-712x475.jpg

7. Canal D’ Amour, Corfu
Roci sculptate de natura, grote, plaje mici, apa verde-albastra. Se spune a oricine trece inot prin deschiderea ingusta dintre cele doua maluri stancoase isi va gasi dragostea vietii.
Canal-D-Amour-712x475.jpg

 

8. Porto Katsiki, Lefkas
Plaja se afla la baza unei stanci albe imense, care devine portocalie la apusul soarelui. A fost votata una dintre cele mai frumoase sase plaje din Mediterana.
Porto-Katsiki-712x475.jpg

9. Balos, Creta
Inca una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia se afla in Creta. Aici, nisipul are luciri de roz si alb, iar apa straluceste in nuante de verde si albastru. Mica insula Gramvousa, cu castelul sau venetian, adauga o nota de basm intregii scene.
Balos-712x475.jpg

10. Voidokilia, Peloponnese
Nisipul alb, in forma de semicerc, e inconjurat de apa verde-albastra. Zona dinprejur este virgina, motiv in plus ca aceasta plaja sa fie atat de fermecatoare.
Voidokilia-712x475.jpg

 

 

Articole asemănătoare