Turcia este uriasa si are multe statiuni frumoase. Insa din relatarile românilor care au ajuns pe aici, Marmaris ocupa primele locuri ca frumusete dar si ca petrecere a timpului liber. Tocmai frumusetea liniei de tarm, ospitalitatea localnicilor, mâncarea traditionala, hotelurile luxoase si vinurile foarte bune completeaza imaginea excelenta pe care Maramaris a reusit sa si-o construiasca în ultimii ani.

 lbox_SnuyOciK.jpg

 

In timpurile vechi, Marmaris era cunoscut sub numele de Physkos. Numele Marmaris vine din zilele in care Soliman Magnificul, atacand Rodosul, si-a exprimat mania cand a vazut starea fortaretei din Marmaris si sub impulsul momentului, a exclamat: Mimari as (spanzurati arhitectul).
Istoria orasului Marmaris incepe cu venirea carienilor in aceste tinuturi in 3400 i.Hr. Faimoasa istorie a lui Herodot ne povesteşte cum carienii au ajuns in Creta si au colonizat aici o noua regiune- Mugla. Pentru multi ani, Physkos (astazi Marmaris ) a functionat ca un important oras port pentru locuitorii Cariyei, pe care l-au transformat ulterior in baza militara. Catre 300 i. Hr., civilizatia cariana intra intr-o perioada de intuneric şi oraşul Marmaris trece printr-o succesiune de cizilizaţii: egipteana, asiriana, ioniana, doriana, persana, otomana.

Marmaris reprezinta locul de intalnire dintre Marea Egee si Marea Mediterana.
La prima vizita in Marmaris veti fi impresionati de simetria, naturaletea si splendoarea orasului. Casele vechi, aflate intr-o stare perfecta de conservare si strazile inguste care fac legatura intre acestea sunt o placere pentru “turistii exploratori”. 
Fiind in prezent unul dintre cele mai importante porturi din Turcia, Marmaris a devenit unul dintre punctele importante de pornire sau de oprire in croaziere si tot felul de excursii pe mare, facilitand totodata practicarea sporturilor nautice; are multe centre de scuba-diving, surf si altele, la preturi ce pot fi negociate la fata locului. Oferta este foarte bogata si atractiva.
Imprejurimile orasului gazduiesc padurea de pini situata in gradina neagra, precum si zona Dalyan, faimoasa pentru broastele testoase care traiesc acolo si pentru conditiile deosebite de relief adecvate pentru practicarea sporturilor extreme. Clima Mediteranei ofera posibilitatea practicarii inotului in ape foarte limpezi o buna parte a anului. In luna noiembrie se organizeaza aici "Cupa internationala de iahting".

Castelul Marmaris
Construit in timpul domniei lui Suleiman Magnificul, are 18 camere si o frumoasa fantana si este un simbol al intregii statiuni. Privelistea din interiorul castelului sper oras este impresionanta, mai ales la apusul soarelui.
PB081945-1024x768.jpg

 

Hafsa Sultan Caravanserai 
Acest caravanserai a fost construit in 1545 si denumit dupa mama lui Suleiman Magnificul. Astazi, Hafsa Sultan Caravanserai adaposteste cafenele si magazine de suveniruri.
Hafsa-Sultan-CaravansaraiMarmarisTurcai.jpg

Orasul Vechi Marmaris 
Se afla in centrul istoric al statiunii si este o incantare pentru ochi si suflet. Este zona orasului cu cele mai multe restaurante si cafenele, precum si cu un bazar animat, pe care iti recomandam sa-l vizitezi.
Marmaris-Old-Town-Turkey.jpg

Mormantul Sarianei
A fost construit in stil otoman special pentru Sariana, faimoasa datorita profetiilor sale. Ea a ajutat trupele otomane in lupta, prezicad cucerirea Rodosului si castigul lui Suleiman.
503741954_41c0e2eb32_o.jpg

 

Baia turceasca Armutalan Hamam
Se afla la 2 kilometri de centrul orasului Marmaris si constituie un real rasfat si o adevarata binecuvantare pentru turisti. Constructia incorporeaza trei sali, o zona de masaj, doua saune, doua jacuzzi si o piscina, iar arhitectura ei este un amestec atractiv de vechi si nou.
1428242097armutalan_hamam_6.jpg

Atlantis Waterpark
Cel mai mare parc de distractii acvatic din Marmaris. Este situat in mijlocul plajei Longbeach (Uzunyalı), in apropiere de numeroase hoteluri, restaurante si centre de shopping. Parcul este un complex intreg, cu tobogane, piscina cu valuri, mini golf, bowling, restaurante si baruri. 
3.jpg

 

 

Articole asemănătoare