Situata intr-o zona extrem de frumoasa in centrul tarii, statiunea Predeal are activitati pentru toate anotimpurile. Daca si tu esti un iubitor al vacantelor la munte, iata ce sa vizitezi vara daca alegi statiunea montana Predeal din Valea Prahovei.

Manastirea Predeal

 

Aceasta frumoasa manastire de maici deserveste ortodocsilor inca din anul 1744. Biserica manastirii reprezinta stilul bizantin, fiind construita chiar din piatra adusa din Muntele Caraiman.

Manastirea_Predeal_01.jpg

Paraul Rece
Paraul Rece, mini-statiunea din apropierea Predealului este ideala ca oaza de liniste pentru turistii care vor sa evadeze din galagia orasului pentru odihna calitativa. Conditiile climaterice zonale recomanda statiunea pentru tratarea nevrozelor astenice, a surmenajului fizic si intelectual.

 

paraul-rece-priveliste-3.jpg

Biserica Sf. Constantin si Elena
Construita in anul 1991, are o arhitectura deosebita, rar intalnita la noi in tara, fiind un element deosebit aflat chiar in centrul statiunii Predeal. Picturile acesteia apartin stilului neobizantin, pe cand interiorul este decorat cu fresce frumoase.

BIS_PRDL.jpg

 

Cabana Trei Brazi
Nu este un indemn de a va caza aici, ci un indemn de a vizita locul minunat in care aceasta este amplasata. Daca va cazati deci in alt loc, vizitati Cabana Trei Brazi macar pentru a lua masa aici. Poiana este inconjurata de Paraul Mic, care este un afluent al Ghimbavului si Paraul Vladut, iar privelistea oferta e una presarata cu varfurile muntilor din zona.

23480_30821_3.jpg

 

 

Articole asemănătoare