Ce este Transilvania Train? Un eveniment turistic, o călătorie cu trenul, dar nu numai. Un lanţ de experiențe unice: de la ţiglărit la degustări de vinuri şi la povești nemaiuzite despre oamenii din Transilvania. Trei oraşe medievale în care poposim în cele mai bune hoteluri: Sighişoara, Alba Iulia şi Sibiu, unde vom fi întâmpinaţi cu surle şi tobe sau cu salve de tun. Manifestări muzicale special organizate pentru noi: concert de orgă, fanfară şi concert de musică clasică. Experienţe culinare adunate din reţetele de odinioară ale minorităților  ce au influenţat ținutul transilvănean.

tt1.jpg

 

Această ”aventură” urmează să se desfășoare cu trenul. În perioada 31 august – 3 septembrie 2017, timp de 4 zile, mai mult de 200 de participanți vor porni într-un traseu pe 40 de roți, călătorind cu trenul prin inima Transilvaniei și intrând  în atmosfera tradițiilor și experiențelor cu specific transilvănean, bucurându-se de un program flexibil și personalizat, cu activități recreative și educative unice, organizate special pentru aceștia, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, până la workshop-uri de țiglărie tradițională – ”meșteșugul învelitorilor istorice transilvănene”, arhitectură săsească, echitație sau chiar evenimente exclusiviste și rare, cum ar fi concertul Filarmonicii din Sibiu, organizat în Piaţa Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica din Sebeş.
Proiectul Transilvania Train își propune să ofere publicului un conținut cultural de calitate, să educe și să promoveze turismul cultural și valorile patrimoniale, economice și educaționale. Se construiește astfel o comunitate, se încurajează implicarea activă a iubitorilor de tradiții autentice de pretutindeni, pentru a cunoaște mai bine moștenirea culturală și rădăcinile României.
Transilvania Train este inspirat din celebrele trenuri turistice Classic Couriersau Scandinavian Express, ducând experiența turistică la un nivel nou. Călătorii vor fi, astfel, personajele principale într-o aventură epică printre satele, pădurile și dealurile Transilvaniei, traseul având ca puncte de reper localitățile: Brașov – Saschiz – Sighișoara – Mediaș – Alba Iulia – Sebeș -Sibiu – Făgăraș. Este o experiență turistică exclusivistă, numărul maxim de pasageri fiind de 270. Primul tren turistic din România funcționează o singură dată pe an, în 2017 dar și în următorii doi ani.
5% din încasări vor fi redirecționate pentru restaurarea unor biserici fortificate. Transilvania Train 2017 este organizat împreună cu CFR Călători și are în compunere 5 vagoane bar-bistro.
Mai multe despre program dar și despre prețuri, afli intrând pe site-ul evenimentului, aici.

 

 
Articole asemănătoare