Therme București a lansat din 10 iunie cea mai mare plajă urbană din Europa – Sands of Therme. Compania spune că aceasta ar fi cea mai mare plajă”urbană” din Europa. La câteva minute de oraș, vizitatorii centrului se pot bucura de un litoral compus din 30.000 de metri pătrați de plajă, precum și alte atracții ce recreează atmosfera vacanței de vară: piscină tropicală, 1.500 de șezlonguri pe nisip, peste 600 de palmieri, 40 de măslini, terenuri de fotbal și volei și un Concept Beach Club. Investiția totală a proiectului se ridică la 5 milioane de euro și plasează Bucureștiul în liga selectă a capitalelor europene cu plaje urbane, precum Lisabona, Berlin, Viena, Paris, Moscova sau Hamburg, potrivit unui comunicat al companiei. 

 sands-of-therme-8.jpg

 

Plaja Sands of Therme e cea binecunoscută publicului, încă de anul trecut, când a fost montat probabil cel mai mare ecran văzut în România, de 16 x 9 metri, în timpul campionatului de fotbal. Între timp, s-au realizat planurile de reamenajare, iar de pe 10 iunie, este deschisă tuturor clienţilor.

Cifrele Sands of Therme, pe scurt
Plaja are o suprafaţă de 30.000 metri pătraţi şi peste 2.000 locuri. Pe lângă cele 1.500 şezlonguri, mai există câteva zeci de “pufi”. S-au construit trei baruri noi şi un pool bar, o gelaterie şi un grill / Barbeque Bar, având în total încă 400 locuri la mese, s-au plantat încă 600 palmieri şi 40 măslini (cel din zona de beach barbeque-ului are 350 ani). În plus, au apărut terenuri de fotbal (cu nocturnă) şi volei pe plajă şi urmează să mai apară şi un teren de fotbal pe iarbă. 

Concept Beach Club
Plaja Sands of Therme este situată în zona The Palm, cea destinată relaxării. Se ajunge rapid, fie folosind uşa din capătul bazinului, fie pe cea de lângă restaurant. Se ocoleşte lacul şi deja eşti acolo. În partea din stânga, la doi paşi de restaurant, este un bar grill, iar dacă treci de el şi de o parte dintre şezlonguri, ajungi la noua piscină, de 720 metri pătraţi, cu propriul cocktail bar.
Piscina – tot cu apă termală, la o temperatură de 30 grade – pare ceva mai mică, din poze, dar în realitate, e foarte generoasă şi e plasată exact unde trebuie: între beach bar şi Barbeque bar. Foarte fain e şi modul în care au ales să pună “insulele” cu palmieri în piscină, sunt pur şi simplu spectaculoşi, mai ales dacă eşti înăuntru.
Conceptul e completat, la doi paşi, de un beach club, un spaţiu proaspăt ridicat, cu acoperiş din stuf natural din Delta Dunării, construit cu nişte meşteşugari locali, ce poate acomoda până la 400 persoane atât la mese, cât şi la bar. Zona dispune de trei baruri, unul cu foarte multe cocktailuri, cafele şi gelaterie, un beer bar, cu o listă foarte lungă de beri cunoscute şi necunoscute de toată lumea, şi un wine bar cu 126 de vinuri diferite.

 

Cel mai mare graffiti din Bucureşti
O chestie foarte cool, apropo de Concept Beach Club, este că spaţiul, de la un capăt la altul, este acoperit cu cel mai mare şi mai complex graffiti din România. Conceptul muralului aparţine artiştilor, iar modul în care se folosesc de culori şi de geometrie, dându-i o tentă abstractă, se pliază perfect şi pe ideea de club pe plajă. Peretele a fost pictat de Sweet Damage Crew, cei care au făcut și alte lucrări de artă urbană, precum muralul de la Lahovari, de pe peretele exterior al The Point.

Palmieri de Bucureşti
Palmierii plantaţi la Therme au rezistat timp de două ierni consecutive şi arată în continuare bine. De altfel, vegetaţia a fost încă de la început unul dintre lucrurile cu care cei de la Therme s-au mândrit. Vegetația exotică include și specii rare de palmieri, printre care Washingtonia robusta, palmieri originari din California, plantați în pisicina exterioară și împrejurimile acesteia. Palmierii au peste 7 metri înălțime și „vârste” cuprinse între 35 și 40 de ani, iar frunzele acestora pot ajunge pana la 2,5-3 metri lungime. O altă specie rară de palmieri este Trachycarpus fortunei, originari din centrul Chinei, Japonia și India. Cei de pe plaja Therme au înălțimi între 3,5 și 5 de metri și pot fi admirați în împrejurimile piscinei exterioare și ale Beach Barbeque-ului.
Vestea bună e că preţurile sunt aceleaşi, câtă vreme plaja face parte din zona The Palm, aşa că intrarea nu se scumpeşte. Un alt lucru de notat este că la meniurile de băuturi s-a lucrat foarte mult, iar managerul care se ocupă de aspectul ăsta era foarte mândru mai ales de cocktailuri. În afară de cele tradiţionale, precum Pina Colada, barul din piscină şi cel de alături au liste complet diferite.
Un alt motiv de mândrie ţine de gelaterie, câtă vreme şi-au dat interesul să ofere o experienţă, şi nu doar o cupă de îngheţată în cornet. Gelateria nu era încă deschisă când am vizitat plaja, aşa că nu pot să ofer spoilere.

476.jpg

 

sands-of-therme-5.jpg

sands-of-therme-11.jpg

sands-of-therme-2.jpg

 

sands-of-therme-6.jpg

sands-of-therme-10.jpg

sands-of-therme-3.jpg

 

sands-of-therme-4.jpg

sands-of-therme-1.jpg

 

Articole asemănătoare