Și asta pentru că Parisul îți satisface orice dorință ai avea: artă, gastronomie, modă, plimbări romantice, toate își găsesc răspunsul la superlativ în capitala Franței. Parisul este un muzeu în aer liber și îl poți admira plimbându-te pe străzile sale, sau cu vaporul pe Sena sau, pur și simplu, savurând o cafea într-unul dintre numeroasele bistrouri ale căror terase împânzesc trotuarele orașului. Și totuși, pentru că vacanțele sunt de obicei scurte, iată care sunt cele mai importante 10 atracții turistice care îți vor aminti pentru toată viața că ai fost la Paris:

Muzeul Luvru

 

Este unul dintre cele mai mari muzee din întreaga lume, adăpostind cele mai faimoase lucrări de artă din toate timpurile. De la sculpturile antice egiptene, grecești și romane și până la pictura impresionistă, muzeul te va lasă cu respirația tăiată în timp ce-l vizitezi. Iar apartamentele lui Napoleon al III-lea vor încununa acestă vizită prin lumea artei, luxului și bogăției. Da, „Mona Lisa” este expusă tot la Muzeul Luvru, dar înarmează-te cu răbdare dacă dorești să o vezi de aproape.

 cele-mai-frumoase-locuri-din-paris.jpg

Grădinile Tuileries

 

Situate în proximitatea muzeului Luvru, grădinile îți oferă posibilitatea unei plimbări relaxante sau ocazia de a savura o cafea pe o bancă, în timp ce te bucuri de frumusețea arhitecturii care te încojoară.

  cele-mai-frumoase-locuri-din-paris (1).jpg

Catedrala Notre Dame

 

Depășită în notorietate doar de Turnul Eiffel, celebra catedrală te va impresiona prin prezența sa impunătoare fiind, în același timp, un excelent exemplu de măiestrie al arhitecturii franceze.

Iar panorama asupra orașului pe care o poți admira din turnurile catedralei merită așteptarea pentru a putea urca.

 cele-mai-frumoase-locuri-din-paris (2).jpg

 

Turnul Eiffel

Ajuns simbolul definitoriu al Parisului, turnul străjuiește centrul orașului, oferind o viziune la 360⁰ asupra Parisului. Seara, turnul este iluminat iar un far își aruncă lumina de jur împrejurul vârfului.

 cele-mai-frumoase-locuri-din-paris (3).jpg

 

Grădina Luxembourg

Este unul dintre cele mai frumoase parcuri ale orașului și reprezintă destinația preferată a celor care vor să se odihnească la umbra copacilor maiestuoși, acompaniați de susurul apelor din fântânile arteziene și de cântecul numeroaselor păsări. Iar Palatul Luxembourg este un alt exemplu de măiestrie arhitecturală a artiștilor francezi.

 cele-mai-frumoase-locuri-din-paris (4).jpg

Cartierul Latin

Echivalentul Centrului Vechi bucureștean dar mult mai întins și mai variat, Cartierul Latin reprezintă locul perfect pentru a degusta produsele culinare ale bucătăriilor lumii: de la restaurentele arăbești la cele indiene și chinezești, trecând pe la cele spaniole, italiene sau franceze, acestea vor oferi cele mai apetisante mâncăruri călătorului înfometat. Tot aici puteți găsi suveniri pentru voi sau pentru cei dragi dar și cărți și muzică la prețuri rezonabile.

 cele-mai-frumoase-locuri-din-paris (5).jpg

Basilica Sacre Coeur

Situată în vârful colinei Montmartre, vestitul cartier boem al sfârșitului secolului al XIX-lea, Basilica străjuiește orașul iar promenada din fața sa, oferă o priveliște superbă asupra Parisului. Străduțele din jurul Basilicii sunt pline de bistrouri care au fost frecventate de artiști celebri ca Modigliani, Cezanne, Van Gogh, iar acum sunt „atelierele” în aer liber ale pictorilor locali.

 cele-mai-frumoase-locuri-din-paris (6).jpg

Champs-Élysées

Nu poți să vii la Paris și să nu te plimbi măcar o data pe cel mai cunoscut bulevard din Europa.

Aici este capital europeană modei și toți marii creatori de modă sunt prezenți pe această stradă, cu cele mai șic magazine care îți vor atrage privirea ca un magnet. Și, dacă vei reuși să-ți desprinzi privirea din vitrine, vei vedea la capătul bulevardului Arcul de Triumf, cel care a servit ca sursă de inspirație pentru monumentul cu același nume din București.

 cele-mai-frumoase-locuri-din-paris (7).jpg

Catacombele

Nu este un reper potrivit pentru cei slabi de inimă, aici fiind adăpostite osemintele a peste 6.000.000 de oameni care au pierit de-a lungul timpului în diverse împrejurări în Paris și împrejurimi. Și totuși este una dintre marile atracții ale orașului, cozile pentru acces formându-se de la primele ore ale dimineții, astfel că, dacă nu ajungi acolo până în orele 08:00, vei avea de așteptat cel puțin 2-3 ore, până vei putea intra.

 cele-mai-frumoase-locuri-din-paris (8).jpg

Cimitirul Pere Lachaise

În ciuda destinației sale macabre, cimitirul este de fapt un muzeu al arhitecturii în aer liber, cavourile și celelalte clădiri care îl compun fiind adevărate opere de artă. Aici și-au găsit domiciliul final mulți oameni celebri din toate domeniile de activitate: oameni politici, artiști, pictori, scriitori, muzicieni…

cele-mai-frumoase-locuri-din-paris (9).jpg

citeste mai multe pe eva.ro

 

Articole asemănătoare