Un hotel deosebit a fost recent deschis in Finlanda: poti privi spectacolul Aurorei Boreale din intimitatea unei camere calduroase si confortabile. Hotelul realizat de Studio Puisto se cheama Arctic TreeHouse Hotel si cuprinde structuri elevate, ce se aseamana casutelor in copac. Proiectate pentru a introduce vizitatorii intr-o atmosfera aproape mistica in natura, cladirile invelite in sindrile ofera parca un cuib care se pierde in peisajul inconjurator.

screenshot_1_170756.jpg

 

Cele 32 de structuri ce formeaza Arctic TreeHouse Hotel au fost elevate cu ajutorul unor catalige negre, pentru a minimiza impactul cu mediul. Pozitionate pentru a beneficia de privelisti optime, structurole au fost organizate doua cate doua, impreuna formand o unitate locativa completa: intr-una din cladiri se gasesc baia si dormitorul, iar in cealalta livingul si o chicineta. Fiecare cladire are un perete complet vitrat de unde se pot admira privelistile arctice.

Designul prietenos cu mediul a fost una dintre cerintele esentiale din procesul de proiectare. Cladirile sunt realizate din materiale naturale, iar acoperisurile verzi ajuta la managementul apelor pluviale. Cheresteaua a fost folosita atat la fatada, cat si la interior, iar cladirile prefabricate au fost concepute in alta locatie, pentru a evita perturbarea mediului.

S-ar putea să-ți placă și:


arctic_treehouse_hotel_by_studio_puisto_14_1020x610_170770.jpg

 

Noaptea, cladirile din cadrul Arctic TreeHouse Hotel stralucesc moderat, pentru a nu disturba experienta salbaticiei arctice si a nu compromite impactul Aurorei Boreale. “Inspiratia pentru complexul hotelier a provenit din natura si cultura nordica si din lumea magica a parcului SantaPark.”, declarau arhitectii. “Viziunea a inceput sa se formeze: cladiri mici amplasate in natura, punand in evidenta caracteristicile zonale si creand un mediu optim pentru a experimenta misticismul si natura arctica.”

arctic_treehouse_hotel_by_studio_puisto_11_1020x610_170777.jpg

 

 

Articole asemănătoare