Pentru locuitorii judeţului Mureş şi nu numai, e bine de ştiut care sunt posibilităţile de relaxare la sfârşit de săptămână. Complexul de Agrement, Grădina Zoologică şi Cetatea Sighişoara sunt cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Mureş. Municipiul Târgu-Mureş se poate mândri cu o cetate medievală cu 7 bastioane, cu un superb Palat al Culturii, cu o Bibliotecă numită şi ambiţia contelui Teleki, cu o Grădină Zoologică unicat în România, un Complex de Agrement vizitat de peste 10 mii de oameni la sfârşit de săptămână, iar lista poate continua.

mures.jpg

 

Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” sau „Week-end-ul”, printre cele mai vizitate obiective turistice ale judeţului Mureş

Ştrandul din Târgu-Mureş este în aceste zile principala sursă de atracţie turistică a municipiului Târgu-Mureş. Doar la sfârşitul de săptămână trecut aici au venit să se relaxeze peste 10 mii de oameni. E vorba despre localnici în primul rând, dar mai ales turişti veniţi din judeţele limitrofe şi nu numai.

agrement.jpg

 

Complexul le oferă atât tinerilor cât şi copiilor suficiente bazine pentru distracţie. De asemenea un lac de agrement, bazinul de canotaj şi bărci, poate fi folosit la discreţie, iar de câţiva ani toboganul cu apă este şi el bucuria celor mici.

Grădina Zoologică din Târgu-Mureş

 În partea estică a oraşului, pe platoul Corneşti se află Grădina Zoologică, la 488 m deasupra Mării Negre şi la 197 m deasupra oraşului.

 

Pădurea de stejar şi carpen, numită "Padurea Mare" oferă condiţii ideale pentru animalele grădinii. În cursul aniilor grădina s-a îmbogăţit cu mai multe pavilioane şi ţarcuri, care adăpostesc diferite specii de animale. Este deja denumită şi cea mai mare grădină zoologică din ţară, iar numărul efectivelor de animale a crescut în ultimii ani. Administratorii grădinii au adus în ultimii ani doi elefanţi, crocodili, s-au născut în captivitate doi pui de leu – botezaţi chiar de primarul oraşului, dar şi multe alte animale.

grad zoo.jpg

 

 

În anul 2007 a fost demarat proiectul „Reamenajarea şi modernizarea Grădinii Zoologice din Tîrgu-Mureş". Acest proiect în valoare de 4,5 milioane de euro a cuprins mărirea suprafeţei grădinii de la 20 ha la 40 ha, amenajarea unei semirezervaţii de 5 ha pentru urşi şi lupi, amenajarea unei semirezervaţii pentru ierbivore europene de 10 ha, construirea unui pavilion pentru feline, a unui pavilion pentru păsări de baltă, cu reamenjarea lacului, dar şi construirea unei pavilion african, pentru adăpostirea girafelor şi elefanţilor.

Scara Rakoczi

Scara Rákóczi se afla situata in orasul Targu Mures, foarte aproape de strada Revolutiei si strada Avram Iancu. Numarul impresionant de trepte – circa 70 – transforma imaginatia oricarei persoane pasionate de istorie. Aceasta a fost construita in anul 1902 de catre mesterul Soos Pal. Denumirea a fost data in amintirea lui Francisc Rakoczi al II-lea, unul dintre conducatorii revolutiei maghiare, intitulata si Revolta Curutilor.

 

Scara a fost construita in amintirea momentului istoric in care maghiarii luptau pentru a scapa Transilvania de sub dominatia austriaca.

Sovata, staţiunea cea mai indicată pentru relaxare

Situată în inima Transilvaniei, la poalele Munţilor Harghita, staţiunea balneoclimaterică Sovata sau Perla judeţului Mureş, aşa cum este cunoscută, atrage anual zeci de mii de turişti. Indiferent de sezon, Sovata este un magnet pentru toţi aceia care caută relaxarea şi sănătatea în acelaşi loc.

sovata.jpg

Staţiunea este renumită pentru eficienţa tratării sterilităţii la femei, dar şi a diferitelor afecţiuni ginecologice. Renumele staţiunii Sovata se datoreaza lacurilor Ursu, Aluniş, Verde, Negru, Roşu, Mierlei şi Şerpilor, cu ape clorurate şi sodice, prezentând fenomenul de heliotermie.

Sighişoara

“Cea mai frumoasa cetate locuita din Europa”, Sighişoara, reprezinta si cel mai frumos si complet ansamblu de arhitectura medievala din Romania. Aici pot fi admirate obiective turistice importante precum: Turnul cu Ceas, construit in secolul XIV, simbolul Sighisoarei, Casa Vlad Dracul, cea mai veche constructie civila din piatra din cetate, unde ar fi locuit intre 1431-1435 principele Vlad Dracul (tatal lui Vlad Tepes) şi Pasajul Scarilor din Sighisoara , construit in 1662, ce pastreaza in prezent 175 de trepte, care se numără printre cele mai frumoase obiective turistice din judeţul Mureş.

sighis.jpg

citeste mai multe pe adevarul.ro

 

Articole asemănătoare