Fiecare călător, indiferent dacă pleacă la odihnă sau într-o călătorie de afaceri, se gândește cum să cumpere bilete mai ieftine. Puțini dintre pasageri cunosc că prețul biletului depinde de ziua săptămânii, sezon, numărul de zile înainte de zbor și altele. Trebuie să cunoașteți toate aceste detalii înainte de a rezerva bilete, dar nu după. Am selectat 10 cele mai bune sfaturi care vă vor ajuta să economisiți bani pe bilete!

 1481.jpg

 

1. Alegeți corect timpul pentru căutare.

Dacă planificați să plecați peste hotare, găsiți bilete din timp. Când anume? Experții ne recomandă să aplicăm „Regula celor 60 de zile”. Căutați zboruri cu o lună jumătate-două înainte de zbor. Nici mai devreme, nici mai târziu!

În luna decembrie sunt cele mai bune prețuri pentru vacanțele de vară. Țineți  minte cu cât sunt mai puține locuri în avion, cu atât sunt mai scumpe biletele.

 

O altă regulă: cele mai ieftine bilete de avion sunt în zilele de marți, de la ora 14.00 până la 16.00.

Dacă nu contează ora zborului, optați pentru dimineață. Până la ora 8 dimineața biletele sunt mai ieftine.

2. Dacă ați găsit o rută mai ieftină, rezervați-l imediat!

 

Dacă ați găsit un bilet care vă convine ca preț în lista rutelor libere pentru o anumită zi, rezervați-l fără a sta mult pe gânduri. Biletele ieftine se cumpără foarte repede, peste câteva ore biletul nu va mai fi.

3. Alegeți varianta lowcost.

Companiile loowcost vă oferă o posibilitate reală să economisiți. Biletele lor sunt de 2-3 ori mai ieftine.

 

Însă fiți gata să plătiți cu confortul dvs.: zborul poate fi efectuat de la un aeroport mai puțin comod, la o oră mai puțin convenabilă, în salon nu vi se va propune prânzul, iar cantitatea de bagaj va fi limitată.

4. Alegeți aeroportul cu mai puține taxe.

La alegerea biletelor de avion, încercați să schimbați orașul decolării și aterizării. Aeroporturile nu prea mari și mai puțin cunoscute pentru turiști vor avea prețuri mai mici. Uneori alegerea aeroportului din orașul vecin, este mult economă, incluzând și prețul drumului până în acel oraș.

 

5. Alegeți cursele cu transferuri.

Zborurile cu transferuri va mări durata călătoriei dvs., dar costul acesteia va fi mult mai mic. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, atunci alegeți acest tip de zboruri. La alegerea curselor în sistemul online, scoateți bifa curse directe.

Deseori cursele cu transferuri sunt mai convenabile. În orașele din Europa, mai puțin cunoscute, se poate ajunge foarte ușor anume cu astfel de curse.

6. Beneficiați de reduceri!

Practic fiecare companie aeriană oferă reduceri unei anumite categorii de persoane: studenți, copii, pensionari. Dacă călătoriți mai des cu aceeași companie, puteți beneficia de reduceri în calitate de călător fidel.

7. Cumpărați bilete tur-retur în mijlocul săptămânii.

Cele mai ieftine bilete se vând în zilele de marți, miercuri și joi, iar cele mai scumpe în zilele de odihnă și de sărbători.  Nu alegeți să zburați tur-retur cu aceeași companie. Deseori, este mai convenabil să zburați într-o direcție cu o companie, iar înapoi – cu alta.

8. Folosiți motoarele de căutare.

Motoarele de căutare găsesc imediat toate variantele de zboruri pentru destinația indicată. Trebuie doar să alegeți. Este cea mai sigură și ușoară cale de a alege bilete ieftine.

Scopul acestora este de a compara prețurile biletelor de la sute de companii și să vă ofere cea mai bună variantă.

9. Orașul de care aveți nevoie poate din „tranzit”.

Puteți alege o rută care să fie compusă din 2 transferuri, dar nu ajungeți până la destinația rutei. De exemplu, trebuie să plecați în orașul A. Puteți cumpăra un bilet de 150$ pe ruta B-A sau puteți cumpăra un bilet cu 40$ pe ruta B-A-C. Dacă nu veți ajunge până în punctul C, nimeni nu vă va amenda.

10. Verificați ofertele rețelelor de socializare

Abonați-vă pe rețelele de socializare la profilurile companiilor aeriene, agențiilor de turism preferate. De regulă, cele mai tari oferte le publică pe rețelele de socializare.

citeste mai multe pe perfectask.info

 

Articole asemănătoare