Orașul Alba-Iulia a primit distincția de "destinaţie culturală de excepţie", în cadrul unui prestigios târg turistic desfăşurat la Lugano, în Elveţia. La târg au participat doar două orașe românești, Alba Iulia și Cluj Napoca, ale căror standuri au fost vizitate de 15.000 dintre cele 45.000 de persoane prezente la Lugano.

 cetatea-alba-iulia.jpg

 

Centrul istoric al Albei a fost complet renovat și în prezent arată excepțional, reușind să atragă din ce în ce mai mulți turiști.

 9b527710-cc5b-11e3-8a9c-bd964fc710e0_cetate-susalba.jpg

În plus, Primarul unui oraş american a solicitat, în urma unei plăcute experienţe la Alba Iulia, înfrăţirea localităţii pe care o administrează (Madison, statul Indiana) cu superbul oraş transilvănean.

 

Alba Iulia se mândrește cu Cetatea Alba Carolina, o fortăreață cu bastioane de tip Vauban construită la începutul secolului al XVIII-lea pe Dealul Citadelei, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.

 cetatea-alba-carolina.jpg

Fortificaţia bastionară de la Alba Iulia este apărată de trei sisteme de fortificaţii. Acestea adoptă forma unui heptagon neregulat, cele şapte bastioane conferindu-i o imagine stelată, caracteristică cetăţilor de acest tip.

 

  Poarta_I_Cetatea_Alba_Carolina_Alba_Iulia_-_exterior.jpg

Bastioanele cetăţii le regăsim astăzi, la fel ca la începuturi, purtând aceleaşi nume ca şi în trecut: Trinitatea cel mai mare bastion, putând fi recunoscut după blazonul încoronat cu câmpuri multiple şi frunze de acant -, Sfântul Ştefan, Eugeniu de Savoia, Sfântul Mihail, Sfântul Carol, Sfântul Capistrano şi Sfânta Elisabeta.

 cetatea-bastionara-alba-carolina.jpg

 

citeste mai multe pe magazinuldecase.ro

 

 
Articole asemănătoare