Braşovul, cel mai frumos oraş transilvănean, este supranumit şi "oraşul de sub Tâmpa" şi cu siguranță este extrem de îndrăgit de românii dornici de vacanţă la munte. Oraşul oferă o multitudine de posibilităţi de petrecere a timpului liber, dar odată ajunşi în superbul oraş, odinioară gazdă a festivalului de muzică uşoară "Cerbul de aur", trebuie să ne bucurăm pe deplin de aerul curat de munte.

 bv.jpg

 

5 obiective turistice pe care să le vizitezi în Brașov, într-o zi!

Grădina Zoologică. O gradină zoologică de mari dimensiuni ce are aspectul unui parc extrem de îngrijit, cu alei, flori şi foarte multe animale. Poți petrece ore în şir aici fără să te plictiseşti. Ai ocazia să vezi gheparzi, leoparzi, lei, maimuțe, struți, cămile şi alte animale fascinante.

 brasov_2.jpg

 

Piaţa Sfatului. Fie că eşti doar în trecere, sau într-o vacanţă mai lungă, nu ai cum să ratezi Piaţa Sfatului, inima oraşului. Aici, în trecut, se organizau târguri pentru negustori. Astăzi este locul celor mai frumoase hoteluri, cafenele şi restaurante.

 brasov_13.jpg

Biserica Neagră este unul dintre simbolurile oraşului Braşov, aflată chiar în imediata vecinătate a Pieţei Sfatului. Numele de Biserica Neagră l-a primit după ce, în 1689, incendiul care a cuprins tot oraşul a transformat-o într-o ruină. Astăzi este o construcţie impunătoare, care atrage an de an turişti din toată lumea.

 

 brasov_1.jpg

Parcul de distracţii Aventura. Situat în cartierul Nouă, în apropierea Grădinii Zoologice, Pacul Aventura din Braşov este cel mai mare parc de distracţii şi aventuri din România. Pentru pasionaţii de sporturi la înălţime, de tiroliană, parcul dispune de 15 trasee de dificultate progresivă. În plus, există şi alte posibilităţi de petrecere a timpului liber chiar în vecinătatea acestui parc minunat: hidrobicicletele, o încântare în după-amiezile însorite de vară.

 brasov_8.jpg

 

Vârful Tâmpa. Contra unei sume modice de doar 7 lei, poţi avea o panoramă absolut spectaculoasă a oraşului de sub munte. Telecabina ne conduce pe un scurt traseu de doar 2 minute şi 20 de secunde către vârful muntelui, dar ne oferă senzaţii unice. Odată ajunşi pe munte, am pornit într-o scurtă drumeţie până la imensele litere ce alcătuiesc numele oraşului şi pe care le admiram în Piaţa Sfatului. La întoarcere, putem să ne răcorim la singura terasă existentă pe munte.

 brasov_16.jpg

Cu siguranţă cunoașteţi aceste trasee sau cel puțin aţi auzit de ele. În caz contrar, vă sugerez să le vizitaţi cu prima ocazie!

 

citeste mai multe pe ghiduri-turistice.info

 

Articole asemănătoare