Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ştii despre interviul de angajare, aşa încât să faci faţă cu brio:

 interviu angajare

 

1. Dacă ţi se oferă cafea, nu accepta

Angajatorul tău nu vrea să piardă 10 minute în plus pregătindu-ţi ţie o cafea, iar dacă a avut deja o zi plină, cerinţa ta nu va face decât să îl irite pentru că trebuie să piardă şi mai mult timp decât îşi planificase. Mai mult: dacă aveai nevoie de cafea, trebuia să o fi băut înainte de a veni la interviu. Încearcă, aşadar, să o refuzi politicos.

2. Nu lua loc până nu eşti invitat

 

„Nu te aşeza până nu ţi se oferă un scaun. Apoi, stai drept în scaun şi încearcă să ocupi cât mai mult loc în el. Nu lua poziţia ghiocelului, cu capul plecat, fără să te uiţi în ochii angajatorului. Dacă laşi impresia că eşti timid, angajatorul nu va fi motivat să te aleagă pe tine, mai ales dacă vei avea de rezolvat sarcini pentru care e nevoie de îndrăzneală", spun autorii.

3. Încearcă să ghiceşti vârsta angajatorului şi să îţi adaptezi discursul în funcţie de asta

S-ar putea să-ți placă și:


Fiecare generaţie are valorile ei, aşa că încearcă să te adaptezi la cele pe care crezi că le preferă angajatorul tău. „Cu puţin exerciţiu, poţi ghici valorile fiecărei generaţii în parte şi îţi poţi modela răspunsul aşa încât să vorbeşti aceeaşi limbă cu cel care face recrutarea".

 

4. Dacă e un interviu cu mai mulţi angajatori, stabileşte un contact direct cu fiecare dintre ei

„Atunci când ai un interviu cu mai multe persoane în acelaşi timp, priveşte întotdeauna în ochi pe cel care tocmai ţi-a pus întrebarea, apoi răspunde-i. După aceea, stabileşte un contact vizual cu fiecare dintre intervievatori. Când îţi închei răspunsul, revino cu privirea la cel care ţi-a adresat iniţial întrebarea", sfătuiesc autorii.

5. Dacă angajatorul te ia peste picior, nu te lăsa influenţat

 

Ignoră ironiile şi nu te lăsa influenţat de jocurile angajatorilor. „Dacă ţi se pare că angajatorul te ia peste picior, probabil că aşa şi e. Din păcate, unii angajatori folosesc această metodă pentru a testa reacţiile candidatului. Dacă îţi vei păstra calmul, e posibil să primeşti slujba. Dacă pici testul, cel mai probabil angajatorul va presupune că nu vei putea face faţă stresului de la job".

sursa: economica.net

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare