Căldura și decorul unei zone exotice poate fi regăsită cu succes pe continentul african. Acest stil de amenajare atrage atenția din ce în ce mai mult, datorită bogăției sale și imprimeurilor deosebite care oferă o notă aparte în design interior.

35-620x330.jpg

 

Bogăția savanei poate fi o reală sursa de inspirație în interioare. Aveți posibilitatea de a păstra decorul clasic, sau de a adăuga un strop de modernism în amenajări interioare. Dar mai întâi să vedem ce presupune stilul african și cum îl amenajam.

Culori și mobilier

Decorul de bază african trebuie să înceapă de la tonuri calde, naturale precum bej, maro deschis, crem, galben care pot fi aprinse de un mix de culori precum roșu, portocaliu etc. Pentru a surprinde cât mai bine acest stil de amenajare, oferiți căldura și bogăția faunei și florei prin piese de bază, pe care să le integrați cu ușurință în încăperi.

 

Stilul african presupune mobilier din lemn subțire și materiale cât mai naturale care să caracterizeze mobila. De asemenea, împletiturile din râtan sau elementele din bambus oferă o notă naturală încăperii și senzația de spațiu aerisit.

Textile și decorațiuni interioare

Materialele textile cu motive africane sau cu animale din savana africană pot fi o resursă accesibilă de amenajare. Puteți oferi o savoare africană în încăpere cu ajutorul unor perne reprezentative sau covoare din lana. Animal prinț este un alt element definitoriu al stilului african, în stil zebra de exemplu.

 

Spațiul exotic poate fi complet de decorațiuni interioare, care să îmbogățească decorul. Aici vorbim de celebrele măști africane, statuete de decor pictate în negru, vaze etc. Obiectele decorative lucrate manual sau decorațiunile interioare sculptate reprezintă un adevărat simbol al frumuseții africane. Pereții pot fi completați cu ajutorul unor tablouri inspirate din fauna și flora africană pentru a reda un spațiu plin de viață.

Mult succes în amenajări neconvenționale!

Sursa: constructii24.ro

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare