Inca din copilarie am fost invatati sa spalam bine inainte de masa mainile si alimentele. Pana acum cei mai multi dintre noi considera ca procedeaza corect cand spala produsele alimentare inainte de a le pregati sau a le consuma. Insa, dupa cum s-a dovedit, chiar avand intentii bune, putem aduce prejudicii sanatatii, deoarece unele produse, din contra, nu se recomanda sa fie spalate!

original-e1487588654199.jpg

 

Niciodata nu spalati!

Gaina

Unii oameni considera ca inainte de a pregati gaina, trebuie s-o spalam in apa curgatoare, pentru a scapa de bacterii. Adevarul e ca, spaland-o sub suvoiul de apa sau intr-un bol, bacteriile nu se spala, in schimb se infecteaza chiuveta, vasele, suprafata de lucru si toate locurile stropite cu apa. Cea mai raspandita bacterie pe carnea de gaina e salmonella. Ea poate provoca diaree, febra si dureri in burta. Aceste simptome se pot mentine 4-7 zile. Toate bacteriile de pe carnea de gaina mor la temperatura de 165 de grade, de aceea n-are sens s-o spalam.

 

Ouale

Ouale produse la fabrica sunt acoperite cu un strat protector, care izoleaza bacteriile si previne raspandirea lor pe alte produse. De aceea nu spala niciodata ouale cumparate.

Pestele

 

Ca si in cazul cu gainile, spalatul nu omoara bacteriile, ci din contra, contribuie la raspandirea lor pe alte suprafete.

Spalati numaidecat!

Borcanele inainte de a le deschide

 

Niciodata nu deschide conservele fara a le spala in prealabil! Pe capacele conservelor se afla un strat mare de praf si microorganisme si chiar daca nu le vedem cu ochiul neinarmat, la deschidere ele pot nimeri in alimente si provoca intoxicatie si helmintoze. De asemenea e bine, in cazurile cand e posibil, sa spalam produsul din borcan, pentru a-l clati de conservantii utilizati la preparare.

Citește mai multe pe: inspira-te.com

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare