De cele mai multe ori, suntem pierduți în fanteziile despre iubire care implică viziuni extrem de romanţate ale unor întâlniri perfecte, seri romantice și găsirea unui partener de viață care ne înțelege perfect, în orice moment. Ne închipuim dragostea ca un carusel al sentimentelor care continuă să se învârtă pentru totdeauna. Ne închipuim că găsim o persoană ideală care ne completează în orice mod posibil și ne satisface orice nevoie. Singura problemă cu această viziune este că... este falsă. În mod inevitabil, idealurile noastre romantice despre dragoste ne lasă cu aşteptări nerealiste, chiar dacă acestea sunt motorul căutării.

 

 

6360493048587078022008349599_love-01.jpg

Iată 15 adevăruri despre dragoste pe care avem tendința să le uităm când ne imaginăm relația perfectă.

 

 

1. Dragostea este o alegere. Tindem să uităm că dragostea față de o altă persoană și alegerea de ai iubi sunt alegeri pe care le facem. Este o mare diferenţă faţă de sentimentele de poftă care sunt adesea intense, de scurtă durată și involuntare. Noi alegem să iubim. Nimeni altcineva nu te poate face să te îndrăgostești de el sau de ea, indiferent cât de mult ar putea încerca.

2. Dragostea nu este obsesie. Prea des, confundăm dragostea cu ceea ce este, de fapt, obsesie. Dragostea nu este un sentiment obsesiv. Dragostea nu duce la sentimentul posesivităţii faţă de celălalt. Dragostea este o emoție durabilă. Obsesia nu este. Dupa sentimentele iniţiale intense, obsesia se disipează.

3. Dragostea are nevoie de timp. Nu cred în "dragoste la prima vedere". Iubirea adevărată are nevoie de timp pentru a se dezvolta. Dragostea necesită încredere și cunoașterea cu adevărat a celuilalt - caracterul, interesele, credințele, comportamentele și valorile fundamentale la care se raportează. Puteți să simţiţi pofta față de cineva care se bazează exclusiv pe atracția fizică la prima vedere. Dar nu există nici o modalitate prin care să cunoașteți profund, să aveți încredere și să respectați acea persoană chiar de la început. Dragostea, admirația și respectul au nevoie mult mai mult pentru a se dezvolta. Cu timpul, iubirea adevărată se consolidează pe măsură ce căpătăm încredere. Dragostea te face să te simți sigur din punct de vedere fizic și sigur din punct de vedere emoțional faţă de partenerul tău.

 

4. Dragostea necesită răbdare. În afară de timp, dragostea necesită răbdare. Nu putem iubi o altă persoană decât dacă învățăm să fim răbdători cu noi înșine, cu cealaltă persoană și cu lucrurile care necesită timp să se dezvolte. Răbdarea este o marfă foarte rară în această eră a vitezei. Ne așteptăm la rezultate imediate, la livrarea de a doua zi și la romantismul care înflorește peste noapte. Cu răbdare, permitem situația să se desfășoare în mod natural, fără a se grăbi, a cere sau a impulsiona ritmul.

5. Dragostea presupune muncă. Dragostea este un verb. Dragostea este o acțiune. Dragostea necesită efort și muncă grea pentru a fi pe deplin realizată. Dragostea necesită doi oameni care lucrează în mod egal la relație, pentru ca dragostea să devină mai puternică. Dragostea nu este o stradă cu sens unic.

6. Iubirea trebuie să fie prezentă. Când iubim o altă persoană, este important să fim pe deplin prezenți alături de el sau de ea. Este extrem de important să ascultați ceea ce are de spus. Ascultarea și prezenţa reprezintă cele mai mari și cel mai bune daruri pe care ni-l putem face unul celuilalt. Ascultarea, în această epocă de distragere a atenției, dispozitive electronice, întârzieri scurte și absorbție egoistă este dificilă. Ne simțim mai importanți, mai respectați și mai speciali când cineva cu adevărat ascultă ceea ce avem de spus. Este esenţial să ne străduim să fim prezenţi fizic, emoțional, mental și spiritual. La urma urmei, prezentul este singura realitate adevărată. Trecutul este inspirat din amintirile pe care le-am reconstituit în mintea noastră, iar viitorul este alcătuit din fantezii mentale. Prezentul este tot ce avem cu adevărat.

 

7. Iubirea este bunătate. Dragostea nu ar trebui niciodată să facă rău. Confundăm uneori dragostea cu drama. Cu toate acestea, în realitate, dragostea matură dintre adulți este consistentă, bună și stabilă. Trebuie să vă simțiți în siguranță individual dar și în siguranță cu partenerul dvs. - atât din punct de vedere fizic cât și emoțional. Dragostea adevărată este atunci când cineva te tratează cu bunătate și respect, chiar și atunci când nu ești de acord - chiar și atunci când e sau eşti furios.

S-ar putea să-ți placă și:


8. Dragostea de sine este o condiție prealabilă, înainte de a putea iubi pe altul. Putem da doar ceea ce noi deja avem. Putem simți dragostea față de o altă persoană când ne iubim pe noi înșine, pe deplin și în întregime.

9. Dragostea nu este egoistă deși se hrăneşte cu ceea ce produce. Când iubim o altă persoană, devenim mai mari decât noi înșine. Nu mai suntem egoiști. Cercul nostru de atenţie se extinde pentru a-l include pe cel iubit și, în mod implicit, pentru alți oameni. Când ne iubim, capacitatea noastră de empatie, compasiune și îngrijire crește. Pe de altă parte, dacă suntem nerăbdători, dacă acționăm egoist și cerem iubire sau cerem ca nevoile noastre să fie satisfăcute într-un anumit mod sau la un moment dat, nu suntem pregătiți pentru iubire adevărată. Această dinamică se poate produce relații toxice, unde un partener este abuziv din punct de vedere emoțional faţă de celălalt. Amintiți-vă, dragostea necesită mai întâi grijă de voi, făcând concesii și compromisuri pentru alții. Dragostea pune nevoile altcuiva deasupra ta.

 

10. Dragostea este o doză de hazard. Mai presus de toate, dragostea înseamnă a fi vulnerabil. Este vorba despre a asuma un risc și de a ne deschide inima față de o altă persoană care poate sau nu să ne lase, care poate sau nu să ne distrugă încrederea și credința și care ne poate sau nu ne poate rupe inimile. Acceptarea hazardului este o alegere groaznică. Fiind vulnerabil și expus este inconfortabil și îngrijorător. Majoritatea dintre noi se inhibă de frică atunci când experimentăm o intimitate reală. Este un adevăr nedrept al universului. Nu poţi să stai tot timpul în gardă cu teama de a nu fi părăsit. Această dragoste ezitantă te face să fii mic, ieftin și laș. Fii curajos! Dragostea adevărată necesită găsirea unei persoane care să fie demnă de încrederea ta. Dragostea adevărată înseamnă a da tot ce ai, chiar și atunci când nu există garanții.

11. Dragostea nu este niciodată perfectă. Toți avem idealuri în ceea ce privește dragostea și relațiile. Avem această fantezie romantică, deşi ştim că atunci când ne întâlnim în cele din urmă, totul va cădea. Tu eşti perfect? Nu! Înseamnă că nici cealaltă persoană nu este perfectă sau că întotdeauna acționează perfect. Indiferent cât de minunat ar putea fi relația dvs., veți fi uneori enervat de partener. Partenerul va face un comentariu lipsit de sens, care te va răni profund, chiar dacă nu are intenția să o facă. Acceptă-i greşeala pe care şi tu o faci. Viața este dezordonată. Relațiile reale vizează creșterea împreună, învățarea împreună și negocierea compromisului. Trebuie să învățăm să ne exprimăm nevoile și dorințele într-o manieră asertivă, dar fără amenințare și fără învinure. Dacă ne așteptăm ca partenerul nostru să ne citească mintea și cumva să știe ce avem nevoie și dorim fără să trebuiască să spunem ceva, suntem condamnați la eșec.

12. Dragostea înseamnă a fi cu cineva lângă care te simţi tu însuţi.

Găsiți pe cineva cu care vă puteți relaxa și cu care să vă simțiți suficient de confortabil. Găsiți pe cineva care vă aduce cele mai bune lucruri. Găsiți pe cineva care vă iubește, care vă place ca prieten și vă acceptă așa cum vă sunteţi. Orice persoană care te face să te simți ca și cum ai fi mic, sau nu suficient de bun trebuie alungată. Imediat

13. Dragostea se defineşte ca dăruirea profundă, prietenia, respectul și admirația pentru o altă persoană. Deseori ne întrebăm cum ar trebui să simţim dragostea adevărată. Dragostea are nevoie de timp pentru a se dezvolta. Dragostea necesită cunoașterea personalităţii celuilalt. Întreabă-te, dacă nu te-ai întâlni cu partenerul tău, ai fi în continuare prieten buni cu el / ea? Găsiți pe cineva cu care vă place să petreceți timp și care vă face să doriți să fiți o persoană mai bună.

14. Dragostea te poate lua prin surprindere... Dragostea apare, de obicei, când ne așteptăm cel mai puțin. Dragostea nu se întâmplă conform programului nostru. Nu putem decide că ne vom îndrăgosti, marți, la ora 16:21. Nu putem ordona iubirea să se întâmple în acest moment în viața noastră. Putem face acest lucru cu schimbările de carieră, prin mutarea într-o casă nouă sau prin schimbarea activităților și a hobby-urilor de care ne bucurăm. Nu putem forța iubirea. Nu putem să ne grăbim iubirea. Dragostea sigur nu se va întâmpla în momentul în care dorim, în felul în care dorim și cu persoana pe care o dorim într-un anumit moment.

15. Dragostea este angajament. Dragostea adevărată necesită angajamentul ambilor. Vor exista întotdeauna alte opțiuni tentante și oameni atrăgători prin preajmă. S-ar putea să existe frământări în spatele minții noastre, întrebându-ne: "Ce se întâmplă dacă există cineva mai bun?" Cu toate acestea, dragostea reală se întâmplă atunci când doi oameni sunt gata să se dăruiască unii altora. Dragostea se întâmplă atunci când ambii oameni sunt suficient de maturi emoțional pentru a călători, pentru a crește, a învăța și a avea încredere unul în celălalt, mai degrabă decât să se întrebe mereu dacă ar fi mai ușor cu altcineva. Nu este. Iubirea adevărată necesită muncă, angajament, răbdare și perseverență.

 

Există un citat de Cheryl Strayed, autorul cărții "TINY FEAUFUL", care rezumă perfect toate cele 15 puncte enumerate anterior: "Nu puteți convinge oamenii să te iubească. Aceasta este o regulă absolută. Nimeni nu vă va da vreodată dragoste pentru că vreți ca el sau ea să o dea. Iubirea adevărată se mișcă liber în ambele direcții. Nu pierdeți timpul cu nimic altceva. "

 

Articole asemănătoare