Moda divorturilor tinde să ducă rata procentuala a despărţirilor cuplurilor la un nivel nemaintalnit în societatea modernă. Bineînţeles, un divorţ poate fi chiar justificat, dar majoritatea au la baza impresia că partenerul de căsnicie a devenit brusc un străin şi nu înţeleg cum a reuşit să se infiltreze atât de danc în viaţa sa. Alienarea în cuplu este o problemă care, în spate, tinde să ascundă o altă problemă: cea a luptei pentru putere dintre parteneri, iar acest subiect a devenit aproape tabu. De ce? Pentru că reuşeşte să comprime trei mari defecte pe care niciunul din cei doi nu ar vrea să şi le recunoască: mândrie, egoism şi arogantă.

 652x450_179219-divort.jpg

 

Dublă măsură

 Un prim semn că lucrurile încep să se deterioreze rapid în cuplu este momentul în care, deşi tocmai ai cheltuit o mică avere pe ultimele rujuri apărute şi pe câteva obiecte vestimentare, plus o pereche de pantofi asortaţi, eşti pe punctul de a declanşa o revoluţie în casă pentru că soţul a îndrăznit să comande online un obiect fantezist căruia nu îi găseşti rostul.

 Dacă ai fi sinceră cu tine, ai putea recunoaşte că nu toate şedinţele tale de shopping au în spate o necesitate stringentă. Aşa că, îi poţi lăsa şi lui plăcerea de a se bucura de cadoul pe care şi l-a făcut.

 

 Victima de serviciu

 Şi fiindcă tot a venit vorba de certurile în familie, ar fi bine să te gândeşti dacă nu cumva îţi place să te victimizezi în cadrul fiecărei dispute mai aprinse, în special în momentele în care ştii clar că argumentele tale sunt lipsite de valoare.

 Puterea de a recunoaşte o greşeală nu este doar un atribut al unuia dintre voi, ci o măsură de echilibru care ar trebui să asigure armonia în cuplu. Încearcă să vezi mai întâi adevărul şi abia apoi aruncă-te într-o dispută, desigur, dacă mai crezi că este cazul.

 

 Povara eşecului

 În general, fiecare cuplu pleacă la drum cu un ţel comun sau chiar cu mai multe obiective în plan. Însă, nu întotdeauna acestea devin şi realitate.

 Totuşi, de aici şi până la a crede că de vină este numai perechea ta este un pas cam mare. Poate ar trebui să vezi şi câte ai făcut tu pentru a transforma în realitate aceste vise cu care aţi pornit la drum.

 

 Când astfel de evenimente şi gânduri încep să adune nori negri deasupra relaţiei voastre nu ar strica să îţi aduci aminte că o căsnicie presupune o relaţie în doi, în care să fii sprijin pentru perechea ta.

 citeste mai multe pe acasa.ro

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare