A te simți atașată de cineva nu înseamnă neapărat că iubești acea persoană. Poate că nu vezi nicio diferență între cele două, însă ea există și chiar are o importanță majoră. Iată cum afli dacă ceea ce simți este dragoste adevărată sau doar atașament.

iub atas.jpg

 

În primul rând, atunci când te simți atașată de cineva, vrei să ai acea persoană alături de tine. Nu degeaba se spune că noi femeile ne îndrăgostim de pantofi. Îți dorești să îi ai doar pentru tine deoarece îți plac foarte mult, nu-i așa? Însă când o iubești, vrei ca ea să fie acolo. Nu o mai vrei în viața ta doar ca să o deții, ci și pentru a-i da o parte din tine.

În al doilea rând, iubirea nu înseamnă doar atracție. Dacă te supui atracției, urmează primirea satisfacției, apoi gelozia, posesivitatea, frica de a nu îți pierde partenerul. De fapt, atunci când iubești cu adevărat nu aștepți nimic în schimb.

Spre deosebire de dragostea adevărată, atașamentul este periculos. Este atunci când crezi că persoana de lângă tine este singurul lucru care contează în viața ta. În schimb, iubirea înseamnă să o lași să plece dacă este nevoie și să lași soarta să își urmeze cursul.

 

S-ar putea să-ți placă și:


De asemenea, atunci când iubești cu adevărat totul se rezumă la cealaltă persoană. Pentru prima oară în viața ta, alegi să pui nevoile altcuiva deasupra propriilor nevoi. Când este doar atașament însă, vrei doar ca cineva să fie acolo pentru tine.

Citește mai multe aici: unica.ro

 

 

 

 

 
Articole asemănătoare