Potrivit unui nou studiu, cuplurile materialiste pot avea mai mulţi bani, dar au, de asemenea, mai multe probleme de relaţie. Cercetătorii au descoperit că, cei care se concentrează pe bani şi posesiuni plătesc până la urmă cu fericirea. În realizarea studiului, anchetatorii de la Brigham Young University au analizat evaluările relaţiilor completate de către mai mult de 1.700 de cupluri căsătorite din Statele Unite. Participanţii au fost întrebaţi cât de important este pentru ei a avea bani şi alte astfel de lucruri.

cuplu bani.jpg

 

Studiul, publicat în 13 octombrie al revistei „Cupluri şi Terapia Relaţiilor”, a descoperit că cuplurile care cred că banii nu sunt importanţi, au avut un scor de până la 15 % mai mare, în ceea ce priveşte stabilitatea căsătoriei şi alte măsuri de calitate a relaţiei faţă de cuplurile materialiste.

"Cuplurile în care ambii soţi sunt materialişti au punctat cel mai rău la orice măsură ne-am uitat, " spune coordonatorul principal al studiului, Jason Carroll, profesor la BYU de viaţă de familie, într-un comunicat de presă al universităţii. "Există un model omniprezent în datele strânse de comunicare erodată, slabă rezolvare a conflictelor şi capacitatea scăzută de a interacţiona."

Unul din cinci cupluri care au participat la studiu au recunoscut că banii sunt foarte importanţi pentru ei. În aceste cupluri, care au subliniat cercetătorii au tins să stea mai bine financiar, banii au fost adesea o sursă de conflict în relaţia lor.

 

"Modul în care aceste cupluri percep finanţele lor pare să fie mai important pentru sănătatea lor conjugală decât situaţia lor financiară reală", a remarcat Carroll.

Rezultatele studiului au arătat că atunci când ambii membri ai unui cuplu sunt materialişti, relaţia este în mai multe probleme decât atunci când doar o singură persoană pune mare preţ pe bani şi posesiuni.

Sursă: apa.org

 

 

Articole asemănătoare